Güncel Haberler

Alperen Basına Tanıtıldı ve Hedeflerini Anlattı

Houston Rockets tarafından düzenlenen basın toplantısında milli yıldızımız Alperen Şengün tanıtıldı.

2021 NBA Draftı’nda 16. sıradan Thunder tarafından seçilen ve takasla Rockets’a gelerek NBA’e adımını atan genç yıldız, 31 Temmuz Cumartesi günü düzenlenen organizasyonda basına tanıtıldı.

Organizasyonda Alperen ile birlikte draft edilen Jalen Green ve Josh Christopher da organizasyonda yer alırken, Usman Garuba ise Tokyo’da Olimpiyatlar’da İspanya milli takımı ile birlikte olduğu için bu tanıtımda yer alamadı doğal olarak.

Alperen Şengün’ün düzenlenen basın toplantısında açıklamaları şu şekilde:

“Houston’a geldiğim için çok heyecanlıyım. Ben geçtiğimiz sezon da çok genç bir takımda oynuyordum, ligin en genç takımlarından biriydi. Tabii NBA’de de şimdi böyle olacak. Benim hoşuma gidiyor, en azından alıştığım bir ortam. Genel olarak çok heyecanlıyım. Bu sene çok iyi işler başaracağımıza inanıyorum.

Ben ilk kez Amerika’ya geldim. Burada da birçok şehri gezdim ama uçaktan gördüğüm kadarıyla Houston çok güzel bir şehir. Tabi daha şehri gezemedim ama çok heyecanlıyım. Burayı gezerek, burayı keşfetmek benim için çok güzel anılar olacak. Heyecanlıyım ve umarım her şey güzel olacak.

Usman Garuba ile milli takımlarda karşı karşıya geldik. Zaten Garuba ile konuşuyoruz, sezon içinde de çok konuştuk. O kendi liginde ve EuroLeague’de çok iyi bir sezon geçirdi, ben de kendi ligimde iyi bir sezon geçirdim. Biz durmadan mesajlaşıyorduk. Draftlarda da benden sonra onun seçildiğini görünce ona mesaj attım. O da direkt geri döndü ve konuştuk, güldük.

Hayatım boyunca buralara zor şartlarda geldim ve basketbol sahasında da her zaman savaşçı bir ruhum var, asla maçı bırakmam ve her zaman kazanmaya odaklı oynarım. Elimden geleni yapacağım. Çok genç, çok iyi bir takıma sahip olduğumuzu düşünüyorum. Bu sene bence çok büyük işler başaracağız. Ben de bu takım için yeni genç oyunculardan biri olarak elimden geleni yapacağım.

NBA’de oynamış Türk oyuncularla durmadan konuşuyoruz. Bugün de konuştuk. Zaten 20 gün önce de milli takımda maçlarımız vardı. Hepsine çok soru sordum, yani merak ettiğim soruların çoğunu sordum. Onlarda bana çok yardımcı oldular. Zaten hep irtibat halindeyiz. Durmadan yazıyorlar bana, aklımda bir şey varsa ben onlara yazıyorum. Gayet iyi gidiyor, gayet güzel yardımcı oluyorlar.”

Houston Rockets & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …