Güncel Haberler

Avustralya, Formda İtalya’yı Da Geçti (Polonara 12 sayı)

2020 Tokyo Olimpiyatları B grubu 2. maçında Avustralya, formda İtalya‘yı 83-86 yenerek yoluna kayıpsız devam etti.

Bu sonuçla Avustralya ikide iki yaparak liderlik yolunda önemli bir avantaj sağladı. İtalya ise son maçına Nijerya karşısında grup ikinciliği için çıkacak.

Son bölümde Avustralya hep bir adım öndeydi. İtalyanlar Mannion’un potaya atakları ile sayı üretirken Avustralya’da çizgide hiç hata yapmadı. Son çeyreğin son 4 saniyesine kadar mola kullanmayan koç Goorjian’ın molasının topu çok iyi çeviren Avustralya rakibin tekrar taktik faul yapmasına izin vermedi ve skor 83-86 olarak tescillendi.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 25-25
2.çeyrek: 20-19
3.çeyrek: 17-21
4.çeyrek: 21-21

Avustralya’da Jock Landale 18 sayı, 7 ribaund, 2 asist ile en skorer isim olurken, Patty Mills 16 sayı, 2-9 3sayı, 6 ribaund, 5 asist, Joe Ingles 14 sayı, 4-9 3sayı, 4 ribaund, 5 asist ve Aron Baynes 14 sayı, 7 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

İtalya cephesinde ise Simone Fontecchio 22 sayı, 4 ribaund ile öne çıkarken, Nico Mannion 21 sayı, 3 ribaund, 7 asist ve Achille Polonara 12 sayı, 7 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Türkiye, İtalya’nın Ev Sahipliğindeki Hazırlık Turnuvasında Boy Gösterecek

25 Ağustos’da başlayacak olan 2023 FIBA Dünya Kupası’nda boy gösterecek takımlardan biri olan İtalya, bir …