Güncel Haberler

RESMİ: Koç Sevim, Eski Oyuncusunu Petkim’e Getirdi (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Petkim Spor, forvet rotasyonuna tanıdık bir ismi eklediğini açıkladı.

Son 2 sezondur ülkemizde forma giyeni, son olarak Bahçeşehir Koleji‘nde izlediğimiz Peyton Aldridge ile gelecek sezon için anlaştıklarını duyurdular. Bildiğiniz üzere Birleşik Amerikalı forvet, Afyon’da da koç Sevim ile beraber çalışmıştı.

2.03 metre boyunda olan 25 yaşındaki 4 numara, geçen sezon BSL’de 19 maçta ortalama 16.1 dakika süre alırken 4.6 sayı, %37.2 3sayı, 2.6 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

İtalya’daki başarılı çaylak sezonunun ardından ülkemize gelen Aldridge, modern basketboldaki klasik 4 numaranın tüm özelliklere sahip olan bir isim. Ribaundlardaki savaşçı kimliği, dış şut tehditi, topu yere vurabilmesi ve çabuk ayakları ile savunmada kısaların da karşısında durabilmesi ile Afyon’daki sezonunda oyunun iki alanında da takımın enerjisini yüksek tutan isimdi. Hücumda gerektiğinde sorumluluk alarak sahne alması da önemliydi ki o sezonu 11.0 sayı, %44.2 3sayı, 5.0 ribaund, 1.5 asist istatistikleri ile tamamlamıştı. Ancak sonrasında Bahçeşehir’e transfer oldu ve EuroCup sahnesinde yer alma fırsatı bulacağını düşünürken ne koç Aktaş ne de sonrasında göreve gelen koç Ernak ondan koç Sevim’in Afyon’da yaptığı şekilde iyi faydalanamdılar. Çoğunlukla 6. yabancı olarak tirbünde oturdu BSL maçlarında, EuroCup’da da sınırlı dakikalar aldı. Açıkçası ne koçlar ona güvendi ne de o beklentileri tam olarak karşılayabildi yeni takımında.

Şimdi koç Petkim ona tekrar koç Sevim ile buluşma fırsatı vermiş durumda. Oyun zekası, kaliteli karakteri, çalışkanlığı ve profesyonelliği ligimizde orta altı her takımda rahatlıkla süre bulabilecek, çok da faydalı olabilecek bir isim. Koç Sevim’in sistemini iyi biliyor olması da adaptasyon anlamında çok büyük bir artı. Planinic gibi pota altında etkili bir uzunla birlikte onun dış şut tehditi sayesinde saha yerlerşiminde büyük avantajlar sağlayabileceklerini düşünüyorum. Evet patlayıcı ya da atlet bir isim değil ve alçak postta sert uzunlara, perimetrede atlet forvetlere karşı savunmada zorlanabiliyor ama koç Sevim onun bu defolarını takım olarak kapatıp, enerjisinden, dinamizminden faydalanmayı iyi biliyor. Ayrıca savaşçı kimliği ile ribaundlarda da Planinic’in en büyük yardımcısı olacaktır her iki pota altındada.

Özetle Bahçeşehir’de beklentilerin çok altında geçirdiği kötü bir sezonun ardından şimdi tekrar toparlanmak, rehabilite olmak için güzel bir şans yakaladı. Profesyonelliği, çalışkanlığı ve takım için savaşan kimliği ile bu fırsatı iyi değerlendirip tekrar 10+ sayı, %40+ 3sayı, 5+ ribaund günlerine dönebileceğini, Petkim’e çok faydalı olacak bir transfer olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …