Güncel Haberler

RESMİ: Efes’den Ayrılan Musa, Kariyerine Endesa’da Devam Ediyor

İspanya Liga Endesa‘nın yeni takımlarından Breogan, kadrosuna tanıdık bir ismi ekledi.

Geçen sezon ortasında temsilcimiz Anadolu Efes ile anlaşan genç kanat oyuncusu Dzanan Musa ile yeni sezon için anlaştıklarını duyurdular. Bildiğiniz üzere Efes’in elinde gelecek sezon için uzatma opsiyonu vardı ama kullanmayarak Bosnalı oyuncuyu serbest bırakmıştı.

2.06 metre boyunda olan 22 yaşındaki genç Bosnalı geçen sezon BSL’de 8 maçta ortalama 22.6 dakika süre alırken 11.4 sayı, %26.3 3sayı, 3.5 ribaund, 3.1 asist ve Euroleague’de ise 4 maçta ortalamada sadece 3.3 dakika sahada kalabilmişti.

Cedevita alt yapısından yetişen Musa, sonrasında Sloven ekibinin A takımın da forma giymiş, 2018 Draftı’nda Nets tarafından 1. tur 29. sıradan seçilerek NBA’in yolunu tutmuştu. Ancak burada sadece 43 maça çıkan ve kalıcı olamayan Musa, 2021 Ocak ayında tekrar Avrupa’ya dönerek Efes ile anlaşmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Pierria Henry Doping İhlali Nedeniyle Dört Yıl Men Cezası Aldı!

Pierria Henry, büyük olasılıkla sahte doping numunesi kullanarak yasaklı bir yöntem kullandığı gerekçesiyle 48 ay …