Güncel Haberler

İDDİA: Partizan, Pangos İçin Devrede (Analiz)

Gelecek sezon öncesi koç Obradovic’i göreve getirerek 7DAYS EuroCup ve Adriyatik Ligi‘nin en güçlü şampiyonluk adaylarından birine dönüşen Partizan, flaş bir transfere daha hazırlanıyor.

Her ne kadar takımı Zenit ona yeni bir kontrat teklif etse de serbest kalarak Ağustos’da NBA serbest oyuncu piyasasını denemek isteyen Kevin Pangos, Sırp ekibinin yakından takip ettiği isimlerden biri.

Kanadalı guard ile ilgilenen CSKA, Shved hamlesini yaparak Real de Williams-Goss hamlesini yaparak guard rotasyonlarını doldurmuşlardı. Barça ise Laprovittola ile imzalayacaği için onlar da ilgilenmiyorlar. Dolayısıyla Partizan sabırla bekleyebilirse ve Pangos da NBA’de aradığını bulamazsa bu transfer gerçekleşebilir. Sırp ekibinin Pangos’a 2 yıllık kontrat teklif edeceği belirtiliyor İspanyol medyasındaki çeşitli kaynaklarda.

EDİTÖR YORUMU:

Euroleague’de sezonun en iyi beşine seçilen Pangos, Zenit’in tarihindeki ilk play-off yolculuğuna liderlik ederek ne kadar kaliteli ve elit bir oyun kurucu olduğunu tekrar hatırlatmıştı tüm basketbolseverlere. Punter, Kurucs ve LeDay gibi önemli isimlere liderlik etmek için de en doğru adreslerden biri olacağı net. Koç Obradovic’in kariyeri boyunca önemli oyun kurucularla çalıştığını, şampiyonluklar elde ederken sahada gözü kulağı olacak bir lider seçtiğini biliyoruz. Partizan’ın şansına hem EuroCup’daki Valencia ve Virtus gibi önemli rakipleri, hem de onu isteyebilecek önemli Euroleague rakipleri beklemek yerine oyun kurucu rotasyonlarını tamamladılar.

Pangos’un üstün saha görüşü, pas yeteneği ve en önemlisi ikili oyunlarda üçlü tehdite sahip olması koç Obradovic’in hücum sistemine birebir uyum sağlayacaktır. Gerektiğinde skorer kimliğine bürünüp hem penetreleri hem de dış şutları ile takımına liderlik edebilen bir isim. Euroleague’de bu kadar iyi bir sezon geçirdikten sonra EuroCup sahnesinde fark yaratacağını, hikayeyi değiştiren bir isim olacağını net bir şekilde söyleyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …