Güncel Haberler

İDDİA: Kızıl Yıldız, Markovic ile İlgileniyor (Analiz)

Adriyatik Ligi şampiyonu olan Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Kızıl Yıldız, guard rotasyonuna tecrübeli ismi eklemek istiyor.

Mozzart Sport’un haberine göre Virtus Bologna‘nın serbest bıraktığı Stefan Markovic ile ilgileniyorlar.

33 yaşında olan 1.97 metre boyundaki oyun kurucu, geçen sezon şampiyonluğa ulaştıkları Serie A’da 33 maçta ortalama 23.0 dakika süre alırken 5.4 sayı, 3.6 ribaund, 4.4 asist, 1.3 top çalma ve EuroCup’da ise 20 maçta ortalama 22.9 dakika sahada kalırken 3.6 sayı, 3.5 ribaund, 5.7 asist, 1.4 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Avrupa sahnesinde uzun yıllardır istikrarlı bir şekilde mücadele eden önemli bir savunma silahı Markovic, hatta onun için savunma bakanı desek abartı olmaz. Topa baskı ve birebir savunma konusunda çok değerli bir isim ki takım savunmasına liderlik eden hücumda da sınırlı silahları olmasına rağmen organizasyon becerileri ve özellikle ikili oyunlarda tepeden takım arkadaşlarına yaptığı servislerle dengeyi sağlayan, hücum silahlarını daha verimli hale getiren bir oyun kurucu.

Geçen sezon koç Radonjic, Hall ve Walden gibi isimlerden organizasyon artı savunma anlamında istediğini alamamıştı. Markovic ile beraber takımı derleyip toplayabilecek artı savunmada takıma liderlik edebilecek önemli bir tecrübeye sahip olacaklar. Evet hücumda, skor üretimi anlamında yokları oynayan, çok sınırlı katkı verebilen bir isim ama asistleri ile takımdaki ceza şutörlerini de uzunları da çok iyi besleyen, rakip savunmaları en iyi şekilde okuyan, saha görüşü üstün bir oyun kurucu. Yanına transfer edilecek skorer bir guardla çok iyi bir ikili olacaklarını, Euroleague seviyesinde halen değerli bir alternatif guard olduğunu düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Studentski Engelini Zorla Geçti

Adriyatik Ligi çeyrek final serisi ilk maçında Kızıl Yıldız konuk ettiği Studentski Centar karşısında çok …