Güncel Haberler

Almanya’da Schröder Şoku!

2020 Tokyo Olimpiyatları‘nın başlamasına kısa bir süre kala Almanya milli takımına kötü haber geldi.

Takımın yıldız guardı, Los Angeles Lakers’da forma giyen Dennis Schröder‘in yüksek sigorta bedelinden dolayı kadroda yer almayacağı açıklandı. Hatırlayacağınız üzere aynı sebepten dolayı eleme maçlarında da takımını yanlız bırakmak zorunda kalmıştı.

Almanya basketbol federasyonundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Dennis Schröder, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlarında Almanya için oynamayacak. Bunun sebebi, Hırvatistan’daki Olimpiyat Elemeleri’nde olduğu gibi Schröder’in karşılanamayan ve dolayısıyla oyuncunun kadroda olmasını engelleyen yüksek sigorta bedelleri.

Almanya Basketbol Federasyonu

Schröder ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Tokyo’da olmayı çok isterdim. Olimpiyat Oyunları bir sporcu için en büyük onurdu ve her zaman Olimpiyatlar’da olmayı hayal etmişimdir. Bu önemli turnuvada takımla birlikte olamamak ve mücadele edemeyecek olmak beni çok üzüyor. Fakat şimdi Tokyo’ya gidecek 12 adam için mutluyum. Birlikte harika bir eleme oynadılar ve bunun bir parçası olmayı hak ettiler. Takım olarak muazzam bir birliktelik gösterdiniz ve bununla birlikte Tokyo’da başarılı olacağınıza inanıyorum.

Dennis Schröder

Almanya, daha önce de Dirk Nowitzki’de benzer bir sorun yaşamış ancak yıldız oyuncu sigorta bedelini kendisi ödeyerek milli takımda oynamıştı.

Almanlar Tokyo’da B grubunda Avustralya, İtalya ve Nijerya ile birlikte ilk 2 sırada yer alabilmek için mücadele edecekler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kasım Penceresi Sonrası Avrupa’dan Dünya Kupası Bileti Kapan Takımlara Göz Atalım

2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 2. turun Kasım penceresi sona erdi. Bu pencerede 4 …