Güncel Haberler

RESMİ: Bayern, Hilliard’ı Açıkladı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele etmeye devam eden Almanya easyCredit BBL ekiplerinden FC Bayern Munich, kanat rotasyonunu tecrübeli bir isim ile güçlendirdi.

Geçen sezon CSKA Moskova forması ile izlediğimiz şutör guard Darrun Hilliard ile 1 yıllık kontrat imzaladıklarını duyurdular. Resmi olmayan bilgilere göre maaşı 800 bin Euro olacak.

1.98 metre boyunda olan 28 yaşındaki solak kanat oyuncusu, bu sezon Euroleague sahnesinde 37 maçın 30 tanesinde ilk 5 başlarken ortalama 19:24 dakika süre almış ve 8.7 sayı, %32.7 3sayı, 2.0 ribaund, 1.1 asist, 5.9 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Hilliard hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Transfere Bayern açısından bakacak olursak… Bu sezon Seeley’den özellikle BBL sahnesinde iyi faydalandlar ama Euroleague sahnesinde 2 numarada yetersiz ve yanlız kaldı Djedovic’in de uzun süren sakatlığıyla beraber, dolayısıyla buraya bir takviye istemeleri normal. Weiler-Babb’ın kontratı devam ediyor ama durumu net değil. Ayrıca Euroleague sahnesinde kanatlardan dış şut katkısı almanın ne kadar kritik olduğunu Milano ile oynadıkları play-off serisinde bir kez daha net olarak gördü koç Trinchieri. Lucic zaten çok istikrarlı bir şutör değil ve seride Babb’ı da sakatlığa kurban verince çok zorlanmışları bu alanda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …