Güncel Haberler

RESMİ: Bursaspor, Atom Karınca ile İmzaladı! (Analiz)

Ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Frutti Extra Bursaspor, şehrin yakından tanıdığı Atom Karınca lakaplı guard ile kadrosunu güçlendirdi.

Daha önce Bursa’nın TBL temsilcisi Finalspor formasını giymiş olan ve son oalrak Bnei Hertzliya‘da izlediğimiz Marlain Veal ile gelecek sezon için anlaştıklarını duyurdular.

1.75 metre boyunda olan 25 yaşındaki oyun kurucu 2019-20 sezonunda Finalspor ile 24 maçta 23.1 sayı, 7.8 ribaund, 7.3 asist istatistikleri ile oynamış ve aynı sezon içinde 2 kez triple-double performansına imza atarak kırılması zor bir rekor elde etmişt.

EDİTÖR YORUMU:

Aslında TBL’yi yakından takip edenler Atom Karınca’yı da gayet iyi tanıyorlar ama ben yine de sizlere bu özel oyuncuyu tanıtmak istedim. Geçen yaz Finalspor ile ilk profesyonel kontratını imzalamış ve sezonun ilk maçında da 46 sayı, 11 ribaund, 13 asist ile triple-double yapmıştı ve tüm basketbolseverlerin dikkatini çekti bu parmak ıssırtan performans. Boyu 1.75’den bile kısa ama özel bir atlet gerçekten, smaç yapabilen bir oyuncu bu fiziğine rağmen. Açık sahada çok ama çok etkili, dribbling yapmasına rağmen topsuz oyuncular ona yetişemeyor genelde. Şutlarını ciddi anlamda sıçrayarak, en üst seviyede çıkarıyor ve bu fiziksel dezavantajını geride bırakıyor, rakiplerin üstünden rahatlıklar üçlükler bulabiliyor. Diğer taraftan pas becerileri iyi seviyede. Gerek penetre sonrası uzunları gerekse ceza atıcılarını bulabiliyor. İkili oyunlarda da dribblingi hiç kesmeden devrilen uzunları en doğru ve verimli şekilde besliyor. Hücumda sürati, yüksek yüzdeli dış şutları ve kaliteli pasları ile durdurulması zor bir isim.

Aslında en net eksisi kuşkusuz fiziği. Hem boyu çok kısa hem de yeteri kadar güçlü ve kalın değil. Bu nedenle de yarı sahada potaya atak ettiği pozisyonlarda zorlanıyor, teması alınca dengeyi korumakta zorlanıyor. Aynı dezavantajı savunmada da var, hatta oyunun bu alanında oldukça zayıf olduğunu biliyoruz. TBL’de zaman zaman takımını 4 kişi bırakacak seviyede ortalardan kaybolduğu maçları gördük çokça kez. Şans oyunlarında şansını denemek ve kazançlarınızı katlamak istiyorsanız hemen Discount Casino sitesine giriş yapın.

Bursaspor’un mevcut oyun kurucu rotasyonunda tecrübeli Needham ve genç Ömer Utku var zaten. Dolayısıyla Veal’ı alarak girdikleri risk mantıksız değil. Birçok maç kenardan getirecektir koç Alimpijevic onu ve sürati, açık alandaki etkinliği, yüksek yüzdeli şutları ve penetre-pas oyunlarındaki verimliliği hücuma enerji getirecektir. Bursa taraftarının zaten yakından tanıdığı ve sevdiği bir isim, spektaküler oyunu ile onları da havaya sokabilecek, özel bir oyuncu. Onu tekrar ülkemizde ve bu sefer BSL sahnesinde görmek keyifli olacak. EuroCup sahnesinde de neler yapabileceğini görmek için sabırsızlanıyorum açıkçası.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …