Güncel Haberler

BOMBA: Shved, CSKA Moskova’ya Dönüyor (Analiz)

Khimki‘nin finansal problemler nedeniyle gelecek sezon Avrupa kupaları ve VTB Ligi‘nde mücadele etmeyeceğinin resmileşmesinin ardından takımın süper yıldızı Alexey Shved‘in geleceği merak ediliyordu.

Evrostavka’nın haberine göre ise Rus skorer eski takımı CSKA Moskova ile anlaştı ve gelecek sezon Turkish Airlines Euroelague‘de forma giymeye devam edecek.

Bildiğiniz üzere Shved’in 2023 yazına kadar geçerli bir kontratı var Khimki ile ve yıllık 2.5 milyon dolar kazanıyordu bu kontratında ki Avrupa’nın en çok kazanan 3. ismiydi geçen sezon Mirotic ve Larkin’in ardından.

1.98 metre boyunda olan 32 yaşındaki tecrübeli yıldız geçen sezonu Euroleague’de sayı kralı olarak tamamlasa da Khimki’nin takım olarak sergilediği berbat performansa engel olamamıştı. 23 mataç görev alırken ortalama 32:32 dakika sahada kaldı ve 19.8 sayı, %33.3 3sayı, 3.7 ribaund, 7.7 asist, 1.3 top çalma, 19.6 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı verdi.

EDİTÖR YORUMU:

Onu hepimiz yakından tanıyoruz, yıllardır Euroleague’de boy gösteriyor ve en çok parayı kendisine veren Khimki’de tabiri caizse istediği gibi at koşturuyordu. Bireysel istatistikleri her zaman üst seviyede oldu, tabi bunda kullandığı top sayısı da çok etkiliydi. Neredeyse tüm hücumlar onun üstünden dönüyordu. Savunmada da açıkçası kendi sevdiği gibi fazla enerji ve efor sarfetmeyip, gölge savunma yani göstergelik bir savunma ortaya koydu. Geride bıraktığımız sezonlarda onun adına bildiğimiz skorer özelliklerinin yanı sıra artı olarak yazabileceğimiz konu asist özelliklerini geliştirmesiydi. Özellikle Booker ve Mickey’i ikili oyunlarda çok iyi besledi, onun üstünde kalan uzunları alley-oop pasları ile çok iyi cezalandırdı, Khimki uzunlarına bir çok hava harekatı yapma şansı tanıdı.

Shved artık 32 yaşında ve daha olgun bir basketbol oynadığı bir gerçek. Koç Itoudis her ne kadar James ile sorunlar yaşasa da Shved’in bu tarz durumlarda daha ılımlı bir karakter olduğunu biliyoruz ki o da James ile yaşananların farkında olduğu için karşılıklı olarak takımın Yunan koç kontrolünde olacağını kabul ettiklerini düşünüyorum. Eğer koç ile bir sorun yaşamazlarsa Shved’in Hackett ve Lundberg gibi yıldız kaprisi olmayan tamamlayıcı guardların yanında skorer özellikleri ile çok faydalı olacağını düşünüyorum ve kariyerinin son döneminde CSKA ile şampiyonluk bile yaşayabileceğini öngörüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=hJqZCX93CQE

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …