Güncel Haberler

İDDİA: Hilliard, Bayern ile Olympiakos Arasında (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague transfer pazarında en çok talep gören serbest oyunculardan biri olan Darrun Hilliard‘ın adresi belli olmak üzere.

CSKA Moskova tarafından serbest bırakılan tecrübeli şutör ile Zalgiris, Milano, Anadolu Efes ve Maccabi gibi ekipler de ilgilenmişti ama BasketInside’ın haberine göre son durumda FC Bayern Munich ile Olympiakos arasında kararını verecek.

Habere göre oyuncunun iki kulüpten de talep ettiği rakam yıllık 900 bin Euro. Bayern son teklifini yıllık 800 bin Euro’dan toplam 2 yıllık olarak iletti. Yunan ekibi ile oyuncunun menajeri arasında halen görüşmeler sürüyor. Yunan ekibi Lighty’de sonuç alamamış, Seeley’e de teklif vermeden bu transferden vazgeçmişti.

1.98 metre boyunda olan 28 yaşındaki solak kanat oyuncusu, bu sezon Euroleague sahnesinde 37 maçın 30 tanesinde ilk 5 başlarken ortalama 19:24 dakika süre almış ve 8.7 sayı, %32.7 3sayı, 2.0 ribaund, 1.1 asist, 5.9 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Hilliard hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Transfere Bayern açısından bakacak olursak… Bu sezon Seeley’den özellikle BBL sahnesinde iyi faydalandlar ama Euroleague sahnesinde 2 numarada yetersiz ve yanlız kaldı Djedovic’in de uzun süren sakatlığıyla beraber, dolayısıyla buraya bir takviye istemeleri normal. Weiler-Babb’ın kontratı devam ediyor ama durumu net değil. Ayrıca Euroleague sahnesinde kanatlardan dış şut katkısı almanın ne kadar kritik olduğunu Milano ile oynadıkları play-off serisinde bir kez daha net olarak gördü koç Trinchieri. Lucic zaten çok istikrarlı bir şutör değil ve seride Babb’ı da sakatlığa kurban verince çok zorlanmışları bu alanda.

Gelelim Olympiakos cephesine… Aslında Yunan ekibinin listesinde olan bir diğer isim de Weiler-Babb. Dolayısıyla onların hedeflerine ulaşmaları yüksek ihtimal. Bayern’in hem Babb’ı tutup hem de Hilliard’ı 3 numaraya kaydırma durumu ama bir oyuncuya yıllık 800 bin Euro verip onu Lucic’in arkasında yedek oturtabilecek kadar lüks bir bütçeye sahip olmadıklarını da belirtelim. Dolayısıyla Bayern’in bu transferden çekilirse Olympiakos Hilliard’da mutlu sona ulaşacak gibi, çekilmezse de büyük olasılıkla Weiler-Babb’ı almış olacaklar. Elbette birbirinden farklı oyuncular ve konu dış şut katkısına gelince Hilliard bir adım önde ki bu alanda da Olympiakos’un geçen sezon ne kadar sıkıntı çektiğini biliyoruz. Harrison’ın verimsiz oyunu, Papanikolau ile McKissic’in bu alanda kısır isimler olmaları hücumdaki çeşitliliği aşağı çekmişti kanatlarda.

https://youtu.be/XWz9e4ZVgo8

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …