Güncel Haberler

RESMİ: Bahçeşehir, Berkay’ı Kadrosuna Kattı

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bahçeşehir Koleji yerli rotasyonuna bir takviye daha yaptı.

Geçen sezon Fenerbahçe Beko forması ile izlediğimiz Berkay Candan ile 1 yıllık kontrat imzaladıklarını açıkladılar.

2.04 metre boyunda olan 1993 doğumlu 4 numara bu sezon BSL sahnesinde 29 maçta ortalama 10.7 dakika süre almış, 3.6 sayı, 1.9 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti. Euroleague sahnesinde ise sadece 1 maçta 2 dakika süre alabilmişti.

Kulüpten yapılan açıklama şu şekildeydi:

2021 – 2022 sezonu için kadro kurma çalışmalarını sürdüren Bahçeşehir Koleji, son olarak Fenerbahçe BEKO forması giyen, 28 yaşındaki uzun forvet Berkay Candan’ı kadrosuna kattı.

22 Mayıs 1993 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Berkay, basketbola Ülkerspor altyapısında başladı ve ilk A takım tecrübesini 2009 – 2010 sezonunda Fenerbahçe’de tattı. 2011 – 2012 sezonunun sonuna kadar sarı-lacivert formayı giyen uzun forvet, 2011 şampiyonluğunun bir parçası oldu.

Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra sırasıyla TED Ankara Kolejliler, Banvit, Trabzonspor, Uşak, Eskişehir ve Büyükçekmece Basketbol formaları giyen Berkay, 2019 – 2020 sezonunun başında yeniden Fenerbahçe’nin yolunu tuttu.

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe BEKO formasıyla ING Basketbol Süper Ligi’nde 29, Turkish Airlines EuroLeague’de ise 2 maçta sahaya çıkan 28 yaşındaki oyuncu, önümüzdeki sezon Bahçeşehir Koleji’nin başarısı için ter dökecek.

Bahçeşehir Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …