Güncel Haberler

RESMİ: Bursaspor, Milosavljevic’i Kadrosuna Kattı (Analiz)

Gelecek sezon ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Frutti Extra Bursaspor kadrosuna bir yabancı takviyesi daha yaptı.

Son olarak Mega Soccerbet forması ile izlediğimiz ve Sırbistan milli takımının da bir parçası olan Dragan Milosavljevic ile anlaşmaya vardılar.

32 yaşında olan 1.98 metre boyundaki Sırp forvet KLS’de 8 maçta ortalama 23.8 dakika süre alırken, 8.3 sayı, %37.5 3sayı, 1.3 ribaund, 1.9 asist ile katkı vermiş, Olimpiyat elemelerinde ise milli takım formasıyla 2 maçta ortalama 9 dakika süre alırken 3.0 sayı, 1.5 ribaund ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Milosavljevic, güçlü fiziği ve etkili dış şutları ile bilinen bir kanat oyuncusu. Dış şutları hem ceza atışları hem de dribbling üstünden çıkarabiliyor ama özellikle ceza atışlarında yüksek yüzdeli oynuyor. Dribbling üstünden potaya giderek kendi skorunu üretebildiği gibi topsuz katları ve perde çıkışlarında da etkili bir isim. Diğer taraftan potaya penetre etme konusunda güçlü fiziğini iyi kullanarak kendisine avantaj sağlıyor. Tepe ya da forvetten oynanan ikili oyunlarda hem organizatör hem de bitirici rolünde olabiliyor, bir kanat oyuncusu için dribbling becerisi gayet üst seviyede. Savunmada ise güçlü fiziği ve iyi durumdaki yanal hareketliliği ile hem 2 hem de 3 numaraların karşısında kalabildiği gibi, alçak postta sert ve kalın rakiplerle göğüs göğüse çarpışabiliyor.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara. Hücumda orta mesafe tehditi çok iyi seviyede değil, dış şutlar ya da direkt potaya gidişleri tercih ediyor genelde. Bitirici rolünde daha etkili, pasör özellikleri olsa da pek kullanmayı tercih etmiyor. Ayrıca penetrelerde etkili olmasının temel faktörlerinden biri olan patlayıcılık dizinden geçirdiği ciddi sakatlık nedeniyle şuan eskisinden geride, bu da onun potaya eskisi gibi özgüvenli şekilde atak etmesini engelliyor. Bir diğer eksisi de faul atışlarında da istikrarsızlığı, son aktif sezonunda Malaga forması ile Endesa’da %69.2 ile çizgiden isabet bulmuştu, şutör bir kanat oyuncusu için çok düşük bir yüzde. Savunma tarafında da sakatlık onun biraz gerilemesine sebep olmuş. Yanan hareketliliği artık ortalama seviyede ve atlet, çabuk kısalara karşı sorun yaşayabiliyor.

Ağustos 2019’da Türkiye ile oynanan hazırlık maçında milli forma ile sol dizinden ciddi bir sakatlık geçimiş ve 2019-20 sezonunu kapatmıştı. Hatta rehabilitasyon süreci beklenenden de uzun sürdüğü için 2020-21 sezonunun bile son kısmına kadar forma giyememişti ki halen tam kapasite oynayamadığını biliyoruz. Dolayısıyla Bursaspor adına riskli bir transfer olacağını söylemek yanlış olmaz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …