Güncel Haberler

RESMİ: Andorra, Pota Altına Euroleague’den Takviye Yaptı

Gelecek sezon 7DAYS EuroCup sahnesinde yer alacak İspanya Liga Endesa ekiplerinden Andorra, kadrosunu Euroleague patentli bir uzunla güçlendirdi.

Geçen sezon LDLC Asvel Villeurbanne forması ile izlediğimiz Amine Noua ile 2 yıllık kontrat imzaladıklarını duyurdular.

24 yaşında olan 2.02 metre boyundaki 4 numara, geçen sezon Pro A’da 33 maçta ortalama 20.8 dakika süre alırken, 10.9 sayı, %42.9 3sayı, 3.5 ribaund, 11.1 verimlilik puanı ve Euroleague sahnesinde ise 28 maçta ortalama 15.5 dakika sahada kalırken 5.0 sayı, %31.7 3sayı, 2.5 ribaund istatistikleir ile katkı verebilmişti.

Asvel alt yapısından yetişten ve 2015’den bu yana da A takım formasını giyen Noua, alçak posttaki etkinliği, enerjisi ve atletizminin yanı sıra dış şut tehditine de sahip olan çok yönlü bir uzun. Kariyerinde ilk kez Fransa dışına hatta Asvel dışına çıkacak olması onun için ciddi bir meydan okuma olacak, zorlu bir adaptasyon süreci yaşayabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Asvel’e Çemberi Göstermedi

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk ettiği LDLC Asvel Villeurbanne‘i etkili savunması eşliğinde …