Güncel Haberler

İDDİA: Panathinaikos ile White Pazarlık Halinde (Analiz)

Gelecek sezon için kadrosunu yapılandırma çalışmalarını sürdüren Turkish Airlins Euroleague Panathinaikos, koç Priftis’in eski öğrencilerinden biriyle pazarıkları sürdürüyor.

Sport24’ün haberine göre Unics Kazan‘dan ayrılan NBA patentli Okaro White‘a yıllık 600 bin dolardan toplam 2 yıllık kontrat önerdiler. Ancak oyuncunun 900 bin dolarda diretiyor olması görüşmeleri şuana kadar tıkamış durumda.

2.03 metre boyunda olan 28 yaşındaki White, geçen sezon EuroCup’da 21 maçta ortalama 25.1 dakika süre alırken 10.1 sayı, %32.4 3sayı, 5.4 ribaund, 1.0 asist, 10.1 verimlilik puanı ve VTB’de ise 26 maçta ortalama 24.2 dakika sahada kalırken 11.7 sayı, %35.4 3sayı, 5.2 ribaund, 12.0 veirmlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

White, atletik özellikleri, çabukluğu ve topu yere vurabilmesi sayesinde 4 numarada fazlasıyla ters eşleşme yaratabilen bir oyuncu. Diğer taraftan bunların üzerine dış şut tehditi de var, hatta neredeyse bir kanat oyuncusu gibi fakeler ve dribbling üstü şutlar da kullandığını belirtmemiz gerekli. Geçen sezon başında NBA’den gelmiş olmasına rağmen Avrupa basketbolunu yakından tanıyan bir isim olduğu için sertliğe de alışkın olduğunu göstermişti. NBA’de iddiasız geçen normal sezon maçlarının aksine burada çok daha zor maçlar oynamıştı Kazan forması ile. Özetle Avrupa basketboluna adapte olmakta hiç zorluk çekmedi, EuroCup’da da iyi işlere imza attı. Zamanlaması, sıçrama yeteneği, uzun kolları ve yüksek enerjisi artı savaşçı kimliği ile hem ribaundlarda, özellikle rakip pota altında, hem de savunmada da iyi katkı verebilen oyuncu.

Belki de en önemli eksisi alçak post etkinliği. Evet bu sezon bu silahı biraz daha fazla kullanmaya başladı ama halen potadan uzak kalmayı tercih ediyor, fiziksel teması fazla sevmiyor. Hücum ribuandlarında da perimetreden atak ederek girmeyi seviyor. Atletik özelliklerine fazla güvenmesi onu zaman zaman gereksiz zamanlama hatalarına itebiliyor ki bu da savunmada pozisyon kaybetmesine neden olabiliyor. Hücumda olduğu gibi savunmada da fiziksel teması, alçak postta vakit geçirmeyi sevmiyor. Bu da kalın ve güçlü forvetlerin ona sırtı dönük üstünlük kurup yıpratmasına neden oluyor.

Kazan forması ile hem Eurocup’da hem de VTB’de verimli bir oyuncu olduğunu geçen sezon kanıtladı. Dolayısıyla kendisini yakından tanıyan koç Priftis ile beraber Euroleague seviyesinde boy göstermeye hazır. Yüzü dönük silahları, dış şu tehditi, spektaküler smaçları hatta blokları ile OAKA’daki taraftarların en çok seveceği isimlerden biri olacağını söyleyebiliriz, tabi önce teklifteki maddi koşullarda orta noktayı bulabilirlerse…

https://www.youtube.com/watch?v=l6MZKJPjo40

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …