Güncel Haberler

RESMİ: Telekom’un Yeni Oyun Kurucusu Perez Oldu (Analiz)

Gelecek sezon ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Türk Telekom yeni oyun kurucusunu açıkladı.

Geçen sezon Fenerbahçe Beko forması ile izlemiş olduğumuz Alex Perez ile anlaştıklarını duyurdular.

1.91 metre boyunda olan 28 yaşındaki Meksikalı guard geçen sezon BSL’de sarı lacivertlilerle 10 maçta ortalama 20.9 dakika süre alırken, 6.4 sayı, 1.5 ribaund, 4.0 asist ve Euroleague’de ise 7 maçta ortalama 7.7 dakika süre alırken 1.1 sayı, 1.4 asist ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Bir önceki sezonu boş olarak geçirdikten sonra geçen sezon Bahçeşehir ile aslında iyi bir performans sergilemiş, bu da Fenerbahçe’nin sezonun ortasında onu kadroya katarak guard rotasyonunu derinleştirmek istemesinin temel nedeniydi. Standart performansına ulaştığında sürati, etkili dış şutları ve ikili oyunlarda hem organizatör hem de bitirici olarak katkı verebilmesiyle ne kadar faydalı olduğunu görmüş olduk tekrar Bahçeşehir ile. Ancak Euroleague seviyesi için biraz yumuşak kalabileceğini Zalgiris’deki kısa macerasında görmüştük ki Fenerbahçe’de de bu nedenle süreleri çok ama çok sınırlı kaldı. Organizatör eksikliğini gidermek için aldıkları Perez’den bu alanda da faydalanamadılar. Asistleri ve ikili oyunlardaki akıllı organizasyonları ile en azından bu alanda etkili olması bekleniyordu ama sınıfta kaldı. Özetle Euroleague sahnesinde Zalgiris’deki hayal kırıklığının ardından ona bir şans daha verilmişti ama yine etkisiz kaldı, bu nedenle de artık bir alt seviyeye geri dönerek kendisini kanıtlamalı, istikrarlı bir performans ortaya koyarak değerini yeniden arttırmalı.

Yeniden yapılanmaya giden Telekom’un koç Gören yönetiminde 7DAYS EuroCup sahnesi için ona güvenmesi de bence riskli bir hamle… Son 2 sezonunu bu kadar verimsiz ve kötü geçirmiş bir oyuncuya böyle bir sorumluluğu yeniden vermek gerçekten cesaret işi. Onu mutlaka bir yabancı guard ile daha yedeklemeleri gerekiyor, sezonu hem sağlık hem de performans anlamında böyle istikrarsız, belirsiz bir isimle geçirmek pek mümkün görünmüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=KWxFsVZPPko

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …