Güncel Haberler

İDDİA: Baskonia, Marinkovic Transferini Bitirmek Üzere (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden TD Systems Baskonia, kadrosunu genç bir şutörler güçlendirmek üzere.

Geride bıraktığımız sezon Valencia forması ile izlediğimiz, şuanda serbest olan Sırp şutör Vanja Marinkovic ile Encestando’nun iddiasına göre anlaşmak üzereler. Adı geçen yaz temsilcimiz Fenerbahçe ile de sıkça anılmıştı.

24 yaşında olan 1.98 metre boyundaki Sırp oyuncu geçen sezon Liga Endesa’da 11 maçta ortalama 17.9 dakika süre alırken 8.5 sayı, %46.9 3sayı ve Euroleague sahnesinde ise 15 mçata ortalama 14.7 dakika süre alırken 6.3 sayı, %44.8 3sayı, 1.3 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Yarasalar genç oyuncu ile 3 yıllık (2+1) kontrat imzalamışlardı 2019 yazında ve ondan beklentileri yüksekti. Ancak ilk 2 sezonda bu beklentileri pek karşılayamadığını da biliyoruz. Bu nedenle de yeni sezon için opsiyonunu kullanmadılar ve yolları ayırdılar. Aslında etkili ceza şutları ve açık alandaki verimliliği ile değerli bir silah. Ancak hem savunmada yumuşak kaldı hem de hücumda toplu oyunda kendisini henüz yeteri kadar geliştiremedi. Koç Ivanovic yönetiminde yüksek tempoda oynayan ve kanatların performansının önemli olduğu bir sisteme sahip Baskonia’da daha çok süre ve fırsat bulabileceğini, potansiyelini ortaya koyacağını düşünüyorum. Kumaşı çok kaliteli olan, yıldız potansiyeli bulunan bir şutör. Hücumdaki silahlarını geliştirip, şutörden skorere evrilmesi gerekiyor sınıf atlayabilmek için.

Euroleague sahnesindeki ilk adımı pek başarılı olmadı ve açıkçası beklenen gelişimi de gösteremedi. Şimdi Baskonia ona önemli bir şans veriyor. Yıllardır bir çok genç potansiyeli parlatıp Euroleague piyasasına sunan okul niteliğindeki bu ekol ve koç Ivanovic onun için büyük şans. Bakalım bu kez başarılı olabilecek mi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …