Güncel Haberler

İDDİA: Barcelona’nın Listesindeki Bir Diğer İsim Dobric! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de finale kalmayı başaran ve şampiyonluğu temsilcimiz Efes’e kaptıran FC Barcelona, yeni sezon yapılanmasına devam ediyor.

Hanga ve Claver ile yollarını ayıracak olan Katalan ekibinin kanat rotasyonuna eklemek istediği isimlerden birinin de Kızıl Yıldız‘ın forvet Ognjen Dobric olduğu çeşitli İspanyol kaynaklar tarafından doğrulandı.

Solak forvetin Sırp ekibi ile 2022 yazına kadar geçerli bir kontratı var, dolayısıyla Barça onu istiyorsa kulübüne bonservis bedeli ödemek zorunda olacak.

2.00 metre boyunda olan 26 yaşındaki Dobric, geçtiğimiz sezon Euroleague sahnesinde 32 maçtan 7 tanesine ilk beş başlamış, ortalama 18:37 dakika süre alırken 8.3 sayı, %45.6 3sayı, 2.0 ribaund, 7.0 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Dobric tam anlamıyla bir görev adamı, tamamlayıcı. Sahada herşeyi yapabilen ama bunların hiç birini elit düzeyde yapamayan, dolayısıyla çok yönlü, orta seviyeli bir oyuncu. Aslında neredeyse her Euroleague takımı için kenardan getirmek isteyeceğiniz türden bir oyuncu diyebiliriz onun için. Öncelikle hücum tarafına bakalım. Çabuk ya da atletik özellikleri ön planda değil. Ama hem ceza atışlarındaki yüksek yüzdesi, hem de topla kendi pozisyonunu yaratıp gerektiğinde bitirici pası verebilecek yeteneği ve saha görüşüne sahip olması önemli artılar. Koridoru bulduğunda güçlü fiziğini kullanarak rakibini yanına alarak potaya kadar gidebiliyor ve teması alarak da dengeli bir şekilde pozisyonları bitirebiliyor. Bu arada temas demişken çizgiden de yüksek yüzdeli oynayan bir isim. Floater atışları turnikelerden daha fazla kullanıyor. İstatistiklerine fazla yansımasa da ribaundlar konusunda savaşçı ve agresif bir isim.

Gelelim geliştirmesi gereken yönlerine. Topla yaratabiliyor dedik ama bu konuda elit bir isim değil, özellikle çabuk elli ve atlet kısalara karşı dribblingi yüksek kaldığı için zorlanabiliyor, onlara sırtını dönerek hücum etmek, topu bu şekilde korumak zorunda kalıyor. Sırtını dönmek demişken pozisyonunu ve güçlü fiziğine göre alçak post silahını pek tercih etmiyor, bu tehditi yok. Dış şutlarda genelde ceza atışlarında ya da yana bir dribbling ile bulduğu atışlarda başarılı ki zaman zaman istikrarsızlık da yaşayabiliyor. Savunma tarafında ise çalışkan ve sert bir oyuncu ama çabuk kısalara karşı yanal hareketlilik konusunda yeteri kadar çevik değil, bu nedenle de kolay geçilebiliyor.

Barça’nın elinde yatırım yapıp uzun süreli kontrat imzaladığı Abrines var ve zaman zaman Kuric’i 2 numaraya çekip Higgins’i de 3 numarada kullanabiliyorlar. Hem Hanga hem de Claver’ın ayrılacağı bir ortamda bu isimleri yedeklemesi adına, enerjisi ve zekası ile oyuna getireceği çeşitlilik açısından Dobric doğru bir hamle olabilir. Ama yine de takımdaki 3 EU dışı oyuncu hakkından birini dolduracağını düşünürsek önceliğin onun yerine Kalinic olması daha doğru olur ki Kalinic gibi alçak post üretimi olmadığını, bu özelliğin Saras için ne kadar önemli olduğunu yinelemek isterim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …