Güncel Haberler

Furkan, Çekya Galibiyetinin Ardından Açıklamalarda Bulundu

2020 Tokyo Olimpiyatları‘na katılabilmek için eleme maçları oynayan A Milli Takımımız, dişli rakibi Çekya’yı 87-70’lik skorla rahat geçmişti.

20 sayıyla takımıızın en skorer ismi olan Furkan Korkmaz karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulundu:

Genel olarak iyi oynadığımızı düşünüyorum. Özellikle uzunlarımızın hakkını vermem gerekiyor. Çok sıkı oynadılar. Özellikle ikinci yarıda boyalı alanı savunma konusunda çok iyi iş çıkardılar. İlk yarıda çok kolay şansı verdiğimizi düşünüyorum. Bu yüzden farkı açmamız kolay olmadı. Fakat genel olarak baktığımızda bugün iyi bir görüntü çizdiğimizi düşünüyorum. Kazandığımız ve yolumuza devam ettiğimiz için mutluyum. Bir arada kalıp, beraber oynarsak bu turnuvadaki herkesi yenebileceğimizi düşünüyorum.

Buraya sadece 5-6 gün önce geldik. Bu yüzden bir arada oynamak, buradaki sistemi öğrenmek çok kolay değil. Fakat günün sonunda birbiriniz için savaşırsanız herkesi yenebilirsiniz. Bir arada olduğumuz son dönem Dünya Şampiyonası’ydı. Aynı zamanda bugün bizim için özel bir maçtı çünkü geçen sene Çekya’ya kaybetmiştik. Bu yüzden intikamımızı aldığımızı düşünüyorum. Çekya’ya karşı oynamayı dört gözle bekliyorduk. Sonuçta rekabetçi oyuncularız ve her maçın önemi var. Buraya gelmeden önce Çekya maçı hakkında konuşuyorduk fakat konsantrasyonumuz ilk maçın üzerindeydi. Çekya maçının zor olmasını bekliyorduk ve kendimizi bugüne hazırladık. Maçın da bizim için kolay geçtiğini düşünüyorum.

Daha genç olduğum yaşlarda her zaman sorumluluk almayı seven bir oyuncuydum. Takım arkadaşlarım maç sonlarında bana pozisyonlar hazırlıyordu. Bu da benim özgüvenimi arttırıyor. Bugün sahada sıcak oyuncuları bulduğumuzu düşünüyorum. Her zaman sıcak oyuncuyu bulmak kolay olmuyor. Dün Cedi’ydi, bugün bu rolü özellikle ilk yarıda ben üstlendim. Kazandığımız sürece günün sonunda kimin isminden bahsettiğimizin önemi yok. Eğer topu böyle paylaşmaya devam edersek gidecek daha uzun bir yolumuz var diye düşünüyorum.

Biraz dinlenmemiz gerekiyor. Arka arkaya böyle maçlar oynamak çok kolay değil. Daha sonra oynadığımız maçları izleyip hatalarımıza bakacağız. Düzeltmemiz gereken basit hatalar yaptık. Bu aslında bir yandan baktığınızda iyi bir şey. Kusursuz oynamadık ama yaptığımız hatalar kolay düzeltebileceğimiz şeylerdi. Bu yüzden oyuncular olarak daha iyi iş çıkarmamız gerekiyor.

Olimpiyatlara gitmek bizim ve ülkemiz için çok önemli. Burada ülkemizi temsil ediyoruz. Halkımız bizi Olimpiyatlarda görmek istiyor. Biz de bunun için çalışıp her gün antrenman yapıyoruz. Bir oyuncu olarak milli takımla Olimpiyatlarda oynamak kolay kolay karşınıza çıkacak bir fırsat değil. Bu fırsatı kullanmamız gerekiyor.

NTV & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …