Güncel Haberler

Slovenya’dan Angola’ya Tam 50 Fark!

2020 Tokyo Olimpiyatları‘na katılacak takımlardan birini belirlemek üzere Kaunas kentinde düzenlenen elemelerin B grubu mücadelesinde Slovenya zayıf rakibi Angola‘ya hiç acımadı ve 68-118’lik skorla, tam 50 sayılık farkla rakibini ezdi geçti.

Bu sonuçla Angola turnuvadan elenirken, Slovenya son maçta Polonya’yı yenmesi durumunda grubu lider bitirerek yarı finalde A grubunun ikincisi ile karşılaşacak.

Slovenya’da Luka Doncic 13 sayı, 6 ribaund, 9 asist ile öne çıkarken, Zoran Dragic 16 sayı, 3 ribaund, Vlatko Cancar 13 sayı, 3-6 3sayı, 3 ribaund, 2 asist, Mike Tobey 12 sayı, 4 ribaund, Luka Rupnik 12 sayı, 3 ribaund, 6 asist ve Edo Muric, Gregor Hrovat, Jakob Cebasek üçlüsü de 10’ar sayıyla galibiyetin diğer mimarları oldular.

Angola cephesinde ise Yanick Moreira 15 sayı, 6 ribaund ve Glofate Buiamba 10 sayı, 2 ribaund ile yegane öift haneli skor katkısı verebilen isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Doncic, Polonya Mağlubiyeti Sonrası Sorumluluğu Üstüne Aldı!

2022 FIBA EuroBasket çeyrek final maçında Slovenya, Polonya karşısında kaybederek soğuk bir duş almış ve …