Güncel Haberler

Zisis de Parkelere Veda Ettiğini Açıkladı

Spanoulis’in ardından Avrupa’da son yıllara damgasını vurmuş olan bir Yunan yıldız daha, Nikos Zisis de emeklilik kararı aldı.

Son olarak AEK forması ile izlediğimiz Zisis, kişisel sosyal medya hesabından basketbol parkelerine vedasını şu ifadelerle duyurdu:

“Emekliliğimi açıklama zamanı geldi. Tamamen bilinçli bir karar çünkü her şeyimi verdiğimi biliyorum. Çocukluğumdan beri basketbolu çok sevdim ama hiçbir zaman böylesine büyük, heyecan verici ve unutulmaz bir yolculuğum olacağını hayal etmemiştim. Yaptıklarımdan ötürü gururlu olduğum kadar başaramadıklarımdan ötürü de gururluyum çünkü her zaman ruhumun, zihninin ve bedenimin her şeyini verdim.

Basketbol benim için bir oyundan çok daha fazlası. Yalnızca oynamayı değil tartışmayı, analiz etmeyi, takımımın ve kendimin nasıl daha iyiye gidebileceğini hep düşünmeyi de çok sevdim. Tüm takım arkadaşlarıma, koçlarıma, oynadığım takımlardaki tüm insanlara ve rakiplerime kocaman teşekkür etmek istiyorum. Yunanistan’da ve yurt dışında, kariyerimin her durağında sevgileri ve desteklerinden ötürü taraftarları asla unutmayacağım. Yarattığım dostluklar ve hayat arkadaşlıkları için minnet duyuyorum. Birçok yolculukta, keyifte, acıda, görüntüde ve histe her şeyi sonsuza dek içimde taşıyacağım!

Kader böyle yazılmış ve bundan ötürü çok mutluyum: Başladığım yolculuk, tam da açıldığı gibi kapandı. AEK’da, yetişkin olduğum ve çok yaşadığım takımda. Milli takım, kanımda akıyor ve her zaman kalbimin takımıydı ve öyle olmaya devam edecek. O armalı forma beni tanımladı, damgaladı ve bunca yaz onun uğruna verdiğim mücadeleden ötürü duyduğum gurur, kelimelerle tarif edilemez! Ömür boyu süren yolculuk burada bitiyor! Ama hayat beklemez. Mücadele devam ediyor. Top elimde olmayacak ama hep aklımda ve kalbimde olacak.”

Eurohoops

37 yaşındaki oyuncu, profesyonel kariyerine 2000 yılında AEK’da başlamış ve ilk beş sezonunu burada geçirmişti. Kariyerinin son yılını da AEK’da geçiren Zisis, kariyeri boyunca Benetton, CSKA Moskova, Siena, Bilbao, UNICS Kazan, Fenerbahçe, Brose Bamberg ve Joventut formaları giydi.

2008 yılında CSKA ile EuroLeague şampiyonluğu yaşayan Zisis, Fenerbahçe‘nin tarihinde ilk kez EuroLeague Final Four’u oynamasında da önemli paydaşlardan biri olmuştu.

Zisis, bunun yanı sıra Yunanistan Ligi, Yunanistan Kupası (iki kez), İtalya Ligi (dört kez), İtalya Kupası (dört kez), İtalya Süper Kupası (dört kez), VTB League, Almanya Ligi (iki kez), Almanya Kupası (iki kez) ve Almanya Süper Kupası şampiyonlukları da yaşadı.

Ayrıca 6 numaralı forması Brose Bamberg tarafından emekli edilen Zisis, Yunanistan Milli Takımı ile 2005 ve 2009 yıllarında sırasıyla altın ve bronz madalyalar kazandı. 2006 Dünya Kupası’nda ise Zisis gümüş madalya kazanan takımda yer aldı.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …