Güncel Haberler

RESMİ: Darüşşafaka, Can Maxim’i Açıkladı

Gelecek sezon ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Tekfen, yerli rotasyonuna takviyeler yapmaya devam ediyor.

Genç pivot Berke’den sonra tecrübeli şutör Can Maxim Mutaf‘ı da kadrolarına kattıklarını açıkladılar.

1.93 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli şutör geride bıraktığımız sezon BSL sahnesinde Frutti Extra Bursaspor formasıyla 28 maçta ortalama 17.3 dakika süre alırken 5.2 sayı, %38.0 3sayı, 1.5 ribaund ve EuroCup’da ise 8 maçta ortalama 16.1 dakika sahada kalırken 6.4 sayı, %36.7 3sayı, 2.3 ribaund, 1.0 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Kulüpten yapılan açıklama şu şekildeydi:

Basketbol’a 2006 yılında Fenerbahçe Ülker alt yapısında başlayan Can Maxim Mutaf, sırasıyla FMV Işıkspor, Mersin BŞB, Pınar Karşıyaka takımlarında oynadıktan sonra 2013-2014 sezonunda Trabzonspor Medical Park’a transfer oldu.

Aynı sezonun başlangıcında ülkemizde düzenlenen 2013 Akdeniz Olimpiyatları’nda finalde Sırbistan’ı yenerek şampiyonluğa ulaşan A Milli Basketbol takımımızın kadrosunda kendine yer buldu.

2014 yılında transfer olduğu Banvit’te kariyerine devam ederken 2016-2017 sezonunda Furkan Korkmaz ile takas olarak Anadolu Efes’e transfer oldu. Anadolu Efes’te geçen bir sezonun ardından 2017-2019 yılları arasında Beşiktaş kadrosunda, son 2 sezonu ise Frutti Extra Bursaspor’da geçirdi.

2021-2022 sezonu için anlaşmaya vardığımız yeni oyuncumuz Can Maxim Mutaf’a yeşil siyah renklerimiz altında sağlıklı ve üstün başarılarla dolu bir kariyer diliyoruz.

Darüşşafaka Tekfen Ailesi’ne hoş geldin Can Maxim Mutaf.

Darüşşafaka Tekfen

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …