Güncel Haberler

İDDİA: Heurtel, Real Madrid ile İmzalıyor! (Analiz)

Gelecek sezon için iddialı bir kadro kurmak isteyen Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Real Madrid, guard rotasyonuna önemli bir takviye yapıyor.

Marca’nın haberine göre İspanyol devi Thomas Heurtel‘i sağlık kontrolünden geçirdi yakın zamanda resmi imzaların atılması bekleniyor. Fransız yıldızın kontratının 2 yıllık olması bekleniyor.

32 yaşında olan 1.89 metre boyundaki Fransız oyun kurucu sezona Barça ile başladı ve Euroleague sahnesinde 12 maçta ortalama 13.1 dakika süre alırken 2.9 sayı, 1.2 ribaund, 2.4 asist ile katkı verebilmişti. Sezonun ikinci bölümü için ise LDLC Asvel Villeurbanne‘e transfer oldu ve kurallar gereği Euroleague’de forma giyemedi, Pro A’da ise 23 maçta ortalama 24.7 dakika süre alırken 14.4 sayı, %40.4 3sayı, 2.7 ribaund, 6.2 asist, 17.1 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes döneminde de hatırlayacağınız üzere yaptığı gereksiz top kayıpları, başına buyruk tarzı ve savunmadaki yumuşaklığı ile taraftarlara saç baş yolduran bir isimdi. Barça kariyerinde de farklı şeyler yapmadı aslında. Geçen 2 sezon da takım o kadar kötüydü ki onun daha da kötü olan, verimsiz performansı göze batmamıştı belki ama bu sezon koç Saras’ın gelmesiyle küllerinden doğan Barça’da kısa sürelerde sahada kaldığı anlarda bile sırıttı tam anlamıyla Heurtel. Topu elinde fazla tutması, dribbling sayısını bir türlü azaltmaması ve koç Saras’ın çok önem verdiği savunmada zayıf kalması ile rotasyondaki yerini giderek kaybetti, öyle ki Euroleague’de sadece 13.1 dakika süre alabiliyordu maç başına.

Huertel için bir çok olumsuz şey sayabiliriz, en başta da savunması. Ancak Real gibi hücum odaklı, tempoyu seven ve savunma zaafı olan oyunculara katlanabilen bir takımda çok faydalı olabileceği de bir gerçek ki Asvel forması ile de sezonun ikinci kısmını gayet iyi ve verimli tamamlamıştı. Geçiş oyunlarındaki hem pasör hem de bitirici özelliği, özellikle dribbling üstünden hem orta mesafe hem de dışarıdan bulduğu şutlar, tepe ikili oyunları sonrası uzunları beslemesi ile hücumda Real’e değer katacağı bir gerçek. Onu sevmeyen bir çok basketbol taraftarının aksine ben hücumdaki yeteneklerini beğeniyorum, Real’in yüksek tempoya dayalı sisteminde de verimliliğinin artacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …