Güncel Haberler

Dallas’ın Yeni Koçu Kidd Oldu

Geçtiğimiz günlerde kulüple beraber adı artık özdeşleşmiş olan Rick Carlisle ile yollarını ayıran Dallas Mavericks‘de boşalan koltuğun yeni sahibi belli oldu.

ESPN’de yer alan habere göre Mavs’ın yeni koçu kulübün çok yakından tanıdığı bir isim oldu. Kariyerine Mavs’da başlayan ve 2011 yılında şampiyonluk yaşayan Jason Kidd artık takımın başına geçiyor başantrenör olarak.

Geçtiğimiz günlerde efsane koçu Rick Carlisle ile yollarını ayıran Dallas Mavericks, yeni koçunu buldu…

Bildiğiniz üzere Dallas’ın eski koçu Carlisle de Kidd’e tam destek vermişti. ESPN’de Tim MacMahon’a açıklamalarda bulunan tecrübeli koç şu ifadeleri kullanmıştı:

Umarım Jason Kidd, Mavericks‘in yeni koçu olur çünkü Luka Doncic ile onun oyuncu olarak birçok ortak noktası var. Bu ortaklığın hem Luka hem de Jason için çok iyi olacağını düşünüyorum. Bu iki oyuncuya da koçluk yapan tek antrenör benim. Bu yüzden onların ne kadar özel oyuncular olduğunu biliyorum. Bana kalırsa bu harika bir birliktelik olacaktır.

ESPN

Kidd, 2020 yılında şampiyonluk başarısına ulaşan Lakers’ın da yardımcı koçları arasında yer alıyordu. Tecrübeli basketbol adamı, bildiğiniz üzere 2014-18 yılları arasında Milwaukee Bucks’da başantrenörlük görevi de yapmışi ve Giannis gibi önemli bir süper yıldızla birlikte çalışma fırsatı bulmuştu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Dallas’ı Strus’un Son Saniye Basketiyle Geçti

NBA Doğu Konferansı ekibi Cleveland Cavaliers konuk ettiği Dallas Mavericks‘i Strus’un son saniyede orta sahadan …