Güncel Haberler

RESMİ: Gaziantep’de Yeni Koç Tutku Açık Oldu

ING Basketbol Süper Ligi‘nin istikrarlı play-off ekiplerinden Empera Halı Gaziantep‘de koç Markovic’den boşalan koltuğun yeni sahibi belli oldu.

Takımın yeni koçunun 40 yaşındaki genç antrenör Tutku Açık olacağı duyuruldu.

Geride bıraktığımız sezon Bursaspor ile ilk kez başantrenör göreviyle BSL sahnesine çıkan Açık, beklentilerin altında kalmış ve sezon ortasında takımdan gönderilerek yerine Sırp koç Alimpijevic getirilmişti.

Gaziantep’in ona şans vermesi elbette güzel ve özel bir davranış ancak Bursa’da maalesef takımı kontrol edememesi, maçlar içinde taktik kararlar konusunda yetersiz ve geç kalması gibi ciddi sorunlar yaşamıştı. Evet Gaziantenp’te üzerinde bir taraftar ya da yönetim baskısı olmayacak Bursa’daki gibi ama yine de bu eksiklerin BSL sahnesinde tekrar test edilecek, riske girilecek noktada olmadığını düşünüyorum.

Çok daha tecrübeli ve kendisini BSL’de de daha önce kanıtlamış koçlar bile TBL’de görev alırken onu takımın başına getirmek riskli bir hamle olacak. Bakalım genç koç kendisine verilen bu ikinci ve çok değerli fırsatı ne kadar değerlendirebilecek…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …