Güncel Haberler

İDDİA: Can Uğur Öğüt, Telekom ile Galatasaray’ın Arasında

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Empera Halı Gaziantep‘de değişim rüzgarı koç Markovic’den sonra oyuncularla da devam ediyor.

Gaziantep Güneş Gazetesi’nde yer alan habere göre kaptan Can Uğur Öğüt ile yollar ayrıldı ve tecrübeli guardın yeni sezonda Türk Telekom ya da Galatasaray forması giymesi bekleniyor.

29 yaşında olan 1.78 metre boyundaki Can, geride bıraktığımız sezon BSL sahnesinde 30 maçta ortalama 27.6 dakika süre alırken, 9.1 sayı, %38.9 3sayı, 2.1 ribaund, 6.5 asist, 1.1 top çalma, 9.4 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

Kariyerine Telekom alt yapısında başlayan Can, sonrasında A takım seviyesinde de Ankara temsilcisi ile mücadele etmiş, ardından 2013 yazında Gaziantep ile anlaşmıştı, buradaki 3 sezonun ardından 2016-17 sezonunda ara verip bir sezon Acıbadem formasını giymiş ardından da tekrar Gaziantep’e dönüştü ve 4 sezondur takımın formasını giyiyordu.

EDİTÖR YORUMU:

Geçen sezon takımın organize olması anlamında kritik rol oynayan Can, aynı zamanda kritik üçlükleri ve yaptığı akıllı penetrelerle de skor katkısı verebildiğini gösterdi. Koç Markovic gibi savunmayı ana ilke edinmiş bir koçun yönetiminde oyunun bu alanında da fiziksel dezavantajlarına rağmen asla geri adım atmayan, mücadeleci, agresif bir oyuncu olarak öne çıktı. Gerek Barış’ı kaybeden Galatasaray’da gerekse Can Korkmaz’ı kaybeden Telekom’da yerli guard rotasyonundaki tecrübe ve organizasyon görevlerini rahatlıkla yapabilecek, liderlikj özellikleri ile saha içinde olduğu gibi saha dışında da takıma değer katabilecek bir isim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ene, Bursaspor Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu Bursaspor İnfo Yatırım‘ı …