Güncel Haberler

İDDİA: Bahçeşehir, Kartal ile Anlaştı

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bahçeşehir Koleji, koç Ernak ile yola devam edeceğini resmi olarak açıklamasının ardından transfer hamlelerine de hız veriyor.

Sizlere daha önce ilettiğim üzere Berkay Candan ve Muhammed Baygül transferinde sona yaklaşmışlardı. Son olarak beIN Sports’un haberine göre kariyerine İspanya’da Obradoiro‘da devam eden Kartal Özmızrak ile de anlaştılar, yakın zamanda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

1.88 metre boyunda olan 25 yaşındaki Kartal, Liga Endesa sahnesinde geçirdiği önemli sakatlığı atlatmasının ardından 17 maçta ortalama 20.7 dakika süre alırken 7.6 sayı, %34.4 3sayı, 1.8 ribaund, 2.6 assit istatistikleri ile mücadele etmişti.

Kariyerine Beşiktaş alt yapısında başlayan ve burada A takım seviyesinde de forma giyen Kartal, sonrasında Eskişehir, tekrar Beşiktaş, İBB, Darüşşafaka takımlarıyla mücadele etmişti. Daçka’daki 3 sezonun ardından İspanya’ya gitmişti.

Kartal’ın İspanya macerası Kenan’e benzer şekilde geçmiş ve kendisini pek gösterememişti. Kartal’ın iyi bir hücum oyuncusu olduğunu ve günündeyken 3 sayı çizgisi gerisinden etkili olduğunu biliyoruz ancak Bahçeşehir’den Fenerbahçe’ye transfer olan İsmet kadar hücumda etkili ve çok yönlü bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Açıkçası onun da Kenan gibir artık bunun son şansı olacağını düşünüyorum, Bahçeşehir’in ona verdiği şansı iyi değerlendirmek zorunda. Yoksa artık onu rotasyonun çok daha gerilerinde göreceğiz ve böyle devam ederse de BSL’de artık kontrat bulamayacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …