Güncel Haberler

Analiz: Maccabi, Dorsey’nin Yerini Hollins ile Doldurma Peşinde!

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Maccabi Tel Aviv büyük olasılıkla yıldız skoreri Dorsey’i kaybedecek ve yerini doldurmak istediği isimlerden biri netleşti.

Gelecek sezon için önce NBA şansını deneyecek olmazsa da Olympiakos ile anlaşmasına kesin gözüyle bakılan Dorsey’nin yerini Zenit ile yolları ayıran Austin Hollins ile doldurmak istiyor İsrail ekibi. Bu arada Birleşik Amerikalı skorer ile Valencia da halen ilgileniyor.

1.93 metre boyunda olan 29 yaşındaki Birleşik Amerikalı 2 numara, bu sezon Euroleague sahnesinde 27 maçta görev alırken 15 kere ilk 5 başlamış ve ortalama 22:48 dakika sahada kalıp 10.4 sayı, %34.7 3sayı, 2.1 ribaund, 1.5 asist, 1.4 top çalma, 7.9 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Vechta’da geçirdiği nefis sezonun ardından geçen yaz yeniden yapılanan Zenit’e gelmiş ve kariyerinde ilk kez Euroleague sahnesine çıkmıştı. Ancak maalesef beklentileri tam olarak karşılayamadı ve Rus ekibi onunla devam etmeyerek yerini Loyd ile doldurdu.

Atletizm, dış şut tehditi, açık alandaki etkinliği ile komple bir skorer diyebiliriz Hollins için ki savunmada da hiç fena iş çıkarmadı geride bıraktığımız sezon. Ancak tecrübesizlik ve Euroleague basketbolunun sert ve çok daha fazla yarı saha oyununa yatkın olması onu zaman zaman zorlamıştı. Mevcut özellikleri ile yarı saha basketbolunda devamlılık ve uyum problemi yaşadığını, sert savunmalara karşı kilidi açmakta zorlandığı anları gördük.

Ayrıca evet komple bir skorer ama silahlarından hiç biri elit seviyede değil, bu da onun ortalama bir hücum oyuncusu olmasını sağlıyor Euroleague sahnesinde. Yani takımın ana skoreri hatta 2. skoreri bile olması zor. Kenardan gelerek ritmini bulduğu günlerde dış şutları ile takıma katkı verebileceği gibi savunmaya da agrefislik ve enerji getirebilecek bir bench oyuncusu olabilir.

Dolayısıyla Maccabi açısından bakarsak Dorsey gibi topla kendi skorunu kendisi yaratabilen, el yakan topları yüksek yüzdeyle kullanan bir ismin yerini doldurması pek de kolay olmayacaktır. Hollins’in kariyeri için doğru olan Zenit’deki kötü maceradan sonra bir alt seviyeye inip play-off altı Euroleague takımlarından ya da EuroCup’da biraz daha tecrübe edip kendisini orada test edip göstermek olacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=udovBG8cSrQ&t=42s

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …