Güncel Haberler

İDDİA: Bayern, Walden ile İlgileniyor

Gelecek sezon planlamalarına başlayacak olan Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden FC Bayern Munich, guard rotasyonuna eklemek istediği isimlerden birini belirledi.

Team Scout’un iddiasına göre Alman ekibinin gündeminde gelecek yıl için Kızıl Yıldız ile kontratı devam eden Corey Walden var. Tabi Alman ekibi bu transferi bitirmek istiyorsa Sırp ekibine bir bonservis ödemek durumunda kalacak.

1.88 metre boyunda olan 28 yaşındaki Walden, Euroleague’deki çaylak sezonunda 30 maçta görev alıp 12 tanesinde ilk beş başlarken ortalama 23:21 dakika süre almış ve 10.5 sayı, %39.0 3sayı, 1.8 ribaund, 2.3 asist, 9.9 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Sadece iyi bir skorer değil aynı zamanda da iyi bir lider olan ve oyunun diğer alanlarına da katkı veren Birleşik Amerikalı guard, beklentileri tam olarak karşılayamadı. Henüz potansiyelinin tamamını ortaya çıkarabilmiş değil, istikrar sorunu var diyebiliriz. Partizan’ın tempoya dayalı keyif veren basketboluna liderlik ettiği ve açık alanda takımını iyi yönettiği bir çok maçını izlemiştik. Kızıl Yıldız’da ise bu tempolu ve verimli oyunda devamlılığı sağlayamadı. Liderlik konusunda zaman zaman iyi işler çıkarmış olsa da rakip savunmalarla uğraşmaktan takımı derleyip toparlayamadı açıkçası ki sezonun sonlarına doğrusu etkisi ve süreleri de azalmıştı zaten.

Savunmada takımın zayıf halkası olduğu maçlar da izlediğimiz, hücumda ise istikrarı yakalayamamış, tüm bunlara rağmen halen yüksek potansiyeli bulunan bir guard var karşımızda. Koç Trincheiri’nin Bayern başında kalacağı senaryosundan yola çıkarsak bu tarz guardları nasul derleyip toparladığını Baldwin ile görmüştük bu sezon ki büyük olasılıkla sözleşmesi biten yıldız guardı takımda tutamayacaklar. Ama ona verdikleri mental desteği ve özgüveni Walden’a da verirlerse Baldwin gibi onun da kendisine geleceğini, mevcut yetenek paketi ile Euroleague’in elit guardları arasına girebileceğini düşünüyorum. Evet 28 yaşında, genç bir oyuncu değil ama halen gelişim potansiyeli var, limitlerine de tam olarak ulaşabilmiş değil.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Studentski Engelini Zorla Geçti

Adriyatik Ligi çeyrek final serisi ilk maçında Kızıl Yıldız konuk ettiği Studentski Centar karşısında çok …