Güncel Haberler

İDDİA: Anadolu Efes, Samet ile İlgileniyor

2020-21 sezonunu hem Turkish Airlines Euroleague hem de ING Basketol Süper Ligi‘nde çifte şampiyonlukla kapatan Anadolu Efes, yerli rotasyonuna takviye yapmak istiyor.

Sertaç’ın büyük ölçüde Barça ile anlaşmasıyla yerli uzun rotasyonunda eksiklik yaşayacak olan Anadolu Efes‘in gündemindeki isimlerden biri Sports TV’nin iddiasına göre Samet Geyik.

28 yaşında olan 2.06 metre boyundaki Samet, geçtiğimiz sezon Türk Telekom forması ile BSL’de 30 maçta ortalama 19.0 dakia süre alırken 5.8 sayı, %21.4 3sayı, 4.4 ribaund ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 9 maçta ortalama 18.0 dakika süre alırken 5.7 sayı, 4.1 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Tofaş altyapısından yetişten ve daha önce 2016-17 sezonunda Anadolu Efes macerası yaşayan ancak pek başarılı olamayan Samet, özellikle Beşiktaş’ta geçirdiği 2018-20 yılları arasındaki 2 sezonda kendisini çok geliştirdi, aldığı süreleri iyi değerlendirdi. Geçtiğimiz sezon da Telekom’da uzunların sakatlık problemi yaşadığı dönemlerde koç Gören’in yüzünü kara çıkarmadı. Elbette Sertaç kadar yetenekli ve bitiricilik yönü öyle kuvvetli bir uzun değil ama o da çalışkan, fiziksel temastan kaçmayan ve ribaundlara iyi katkı veren bir uzun. Ayrıca topu yere vurabilmesi ve dış şut tehditini de geliştirmeye devam ediyor olması önemli artılar arasında. Sonuçta Sertaç da koç Ataman ile birlikte bu yaşlarda parlayan bir uzundu. Ayaklarını biraz daha çabuklaştırıp ikili oyun savunmasında daha iyi noktaya gelirse ve tabiki şutlarını bir kademe yukarı çıkarabilirse ondan da çok fayda alabilir Efes. Yerli rotasyonuna dahil edilebilecek uzun sayısı oldukça sınırlıyken piyasadaki doğru alternatiflerden birisi Efes için.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …