Güncel Haberler

İDDİA: Milano, Hall ile Anlaşmak Üzere!

Turkish Airlines Euroleague‘de 2020-21 sezonunu Final Four oynayarak 3. sırada tamamlayan Olimpia Milano, transfer çalışmalarına başladı.

Repubblica Milano’da yer alan habere göre İtalyan ekibinin ilk dış transferinin son olarak Brose Bamberg forması ile izlediğimiz Devon Hall olması bekleniyor.

1.96 metre boyunda olan 25 yaşındaki Birleşik Amerikalı guard, Şampiyonlar Ligi’nde 12.4 sayı, %31.0 3sayı, 3.2 ribaund, 2.2 asist ve BBL’de ise 14.1 sayı,%39.9 3sayı, 3.9 asist, 3.8 ribaund istatistikleri ile katkı vermişi.

EDİTÖR YORUMU:

Hall, bir guard için uzun boylu ve fiziksel artıları bulunuyor. Genelde 2 numarada süre almasına ve saf bir oyun kurucu olmamasına rağmen pas saha görüşü ve pas becerileri iyi seviyede. Takım oyununu sevmesi, skor-pas arasındaki tercihleri genelde doğru yapması ve hücumda en doğru, güvenli opsiyonu kovalaması, ekstra pasları düşünmesi önemli artılarından biri. Özellikle ikili oyunlar sonrası ya da direkt penetreler sonrası hareketli, devrilen uzunları bulmayı iyi biliyor. Top tekniği çok yüksek olan bir isim değil ama yine de topu güvenli şekilde yarı sahaya geçirmeyi, ikili oyunları organize ederken topu korumayı biliyor. 3 sayı çizgisi gerisinden de hem ceza atışlarında hem de dribbling üstü atışlarda ortalama üstü bir şutör, özellikle forvet üçlüklerinde. Dribbling üstü yana adımlama ve geriye adımlama hamlelerini yaparak kendisine alan yaratabilen bir şutör. Skorer özelliklerini geliştirmeye devam ediyor ve artık topla üretim konusunda biraz daha etkili. Boşluğu bulduğunda direkt potaya gitmeyi seviyor ve pozisyonlarda teması alarak çizgiye gitmeyi bilen solak guard, burada da yüksek yüzdeyle oynayan bir isim. Savunmada özellikle bire birde konsantrasyonu yüksek, rakiplerin penetre alanlarını iyi kapatan bir guard. İkili oyunlarda perdelere kolay takılmaması ve adamını iyi takip etmesi de diğer artılarından. Ayrıca savaşçı kimliği ön planda, kendisinden büyük ve kalın oyuncuları dahi alçak postta savunabiliyor. Bir guarda göre savunma ribaundlarına da iyi katkı verdiğini söyleyebiliriz.

Solak guard, çabuk bir ilk adıma sahip değil ve ortalama bir deliciliğe sahip ki bu da onu birebirlerde sıradan bir silah yapıyor. Top tekniğinin üst seviyede olmadığını söylemiştik, hataya meyilli bir guard ve özellikle baskı altında basit top kayıpları yapabiliyor. Yay gerisinden etkili bir isim olsa da istikrarlı değil, bazen bırakın maçlar arasındaki iniş çıkışları, aynı maçın içinde bile sorun yaşayabiliyor. Atletik özellikleri ve patlayıclığı bir çok Amerikalı’ya göre sıradan, ondan özel şeyler beklememek lazım, basit ve sıradan bir basketbol segiliyor. Bu eksileri savunmada da onu zorluyor özellikle çabuk ve patlayıcılığı yüksek rakiplere karşı. Ayrıca top çalma ya da bloklar gibi ekstra alanlarda pek katkı veremiyor. Yardım savunmasına gidip ikili sıkıştırma yapmayı seven bir guard ama bu konudaki zamanlaması çok iyi değil, bu nedenle de rotasyon savunmasında takımına zarar verebiliyor.

Özetlersek Hall, bana göre Euroleague seviyesi için uygun bir guard değil. BCL ve BBL sahnelerinde bile sıradanlığın üstüne çıkamamış, dış şutunda istikrarı yaklayamamış ve takım savunması konusunda henüz Avrupa basketboluna tam olarak uyum sağlayamamış bir isimden bahsediyoruz. Milano gibi Final Four hedefini sürdürmek isteyen bir takımda rotasyonun derinliklerinde kullanılabilir ama ana guard rotasyonu için düşünülüyorsa doğru bir hamle olmadığı görüşündeyim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …