Güncel Haberler

Panathinaikos’da Kattash ile Yolların Ayrılması Bekleniyor (İlk aday: Priftis)

Turkish Airlines Euroleague‘in A lisanslı ekiplerinden Panathinaikos, yeni sezon öncesi koç değişikliğine gidiyor.

Sezon ortasında takımın başına gelen ve Euroleague’de play-off biletini alamasa da Yunanistan Ligi’nde şampiyonluğa ulaşan Oded Kattash ile yola devam etmeyecekleri gelen haberler arasında.

47 yaşındaki İsrailli koç, 2020-21 sezonun ortasında Panathinaikos‘a gelmiş ve 2022 yazına kadar sürecek son 1 yılı opsiyonlu 1.5 yıllık bir kontrat imzalamıştı. Kontrattaki opsiyon artık devreye girmiş durumda ve bu nedenle şu anda taraflar arasında herhangi bir bağlayıcı durum bulunmuyor.

Kattash sonrası takımın başına getirilmek istenen adaylar arasında öne çıkan isim halihazırda Unics Kazan‘ı çalıştıran Dimitris Priftis. Aslında Yunan koç ile sezon ortasında da görüşmüşler ama Rus ekibi ile kontratı olması nedeniyle bu transfer gerçekleşmemişti. Gelecek sezon Euroleague sahnesinde boy gösterecek Rus ekibi 52 yaşındaki Yunan koç ile yeni kontrat imzalamış durumda ve açıkçası Pana’nın bonservis ödemeden bu hamleyi yapması mümkün değil ki Unics’in başarılı koçunu bırakmak istemediği de biliniyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …