Güncel Haberler

RESMİ: Bursaspor, Genç Yıldız Onuralp’i Kaptı

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Frutti Extra Bursaspor, yeni sezon için ilk hamlesini yerli rotasyonu için yaptı.

Bu sezon Pınar Karşıyaka forması ile izlediğimiz genç forvet Onuralp Bitim ile 2 yıllık sözleşme imzaladıklarını açıkladılar.

1.98 metre boyunda olan 22 yaşındaki genç oyuncu bu sezon BSL sahnesinde ortalama 13 dakika süre alırken 5.4 sayı, 1.9 ribaund, 1.0 asist istatistikleri ile katkı vermişti. En iyi maçını Beşiktaş karşısında çıkarmış, 27 sayıya ulaşmıştı.

Anadolu Efes altyapısından yetişmiş olan Onuralp, geçen sezon Kaf-Kaf’a transfer olmuştu. 2 sezondur All-Star smaç şampiyonu ünvanını elinde bulunduran genç forvet, Olimpiyat Elemeleri için oluşturulan A Milli Takım aday kadrosunda da yer alıyor.

EDİTÖR YORUMU:

Genç forvet bu sezon Karşıyaka forması ile faydalı ve olgun bir sezon geçirdi. Kenardan gelerek savunmaya kattığı enerji kadar hücumda da agresif oyunu, kritik üçlükleri ve patlayıcılığı ile takımın dinamolarından biri oldu. Özellikle Şampiyonlar Ligi yarı final ve final maçlarında kritik dakikalarda süre alarak verdiği katkı gerçeken çok önemliydi kariyeri, gelişimi için. Şimdi yine ülkemizi Avrupa’da, büyük olasılıkla EuroCup’da temsil edecek bir takıma gidiyor ve burada da koç Sarıca’dan sonra koç Alimpijevic ile gelişimini sürdüreceğini, ileride milli takımımızın da önemli görev adamlarından biri olacağını düşünüyorum.

https://youtu.be/3WaylMkHEKo

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …