Güncel Haberler

Anadolu Efes, Barça’yı Finalde Yenip Euroleague Şampiyonu Oldu! (MVP: Micic-Larkin)

2020-21 Turkish Airlines Euroleague Final Four organizasyonu final maçında temsilcimiz Anadolu Efes, İspanyol devi FC Barcelona‘yı 81-86’lık skorla yenerek kupayı Türkiye’ye getirmeyi başardı!

Bu sonuçla Anadolu Efes, Türkiye’ye 6. Avrupa Kupası’nı kazandırırken Ergin Ataman da Euroleague şampiyonu olan ilk Türk koç olarak tarihe geçti.

Maçın ortak MVP’si Shane LarkinVasilije Micic ikilisi seçilirken, Final Four’un MVP’si ise basın mensuplarının oylarıyla Vasilije Micic seçildi.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Anadolu Efes’de Vasilije Micic 25 ssayı, 3 ribaund, 5 asist, 3 top çalma ile en skorer isim olurken, Shane Larkin 21 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ve Sertaç Şanlı 12 sayı, 2 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Barça cephesinde ise Cory Higgins 23 sayı, 4-6 3sayı, 2 ribaund, 2 top çalma ile öne çıkarken, Kyle Kuric 18 sayı, 2 asist, Brandon Davies 17 sayı, 11 ribaund, 2 asist ve Nikola Mirotic 11 sayı, 9 ribaund ile direnen diğer isimler olmuşlardı.

EDİTÖR YORUMU:

Barça maça Claver ve Davies enerjik oyununu hızlı hücum sayılarına dönüştürerek başladı. Efes ise Sertaç’ı pota altında akıllıca besledi ve milli uzun aldığı servisleri asistlere çevirerek takımı hücumda taşıyan isim oldu. Ancak Barça da Davies’i iyi kullanarak potaya atak edip skor üretiminde öne geçmeye başladı. Barça çeyreğin ikinci kısmında savunmada vidaları ciddi derecede sıktı ve Claver’in Micic, Calathes’in Larkin üzerindeki baskıyla beraber Simon ile kenardan gelen Beaubois’dan da katkı alamadığımız için kısalar devreye giremeyince üretimde zorlandık ve ilk çeyreği 22-15 geride kapattık.

İkinci çeyreğin ilk kısmında da savunmadaki disiplinini ve agresifliğini sürdüren Barça farkı çift hanelere çıkardı. Bu noktadan sonra koç Ataman’ın Pleiss hamlesi ile beraber hücumda kendimize geldik. Alman uzun kısalardan bulamadığımız üçlük isabeti ile hücumda da toparlanmamızı sağladı ve onun liderliğinde gelen 7-0’lık seriyle farkı 3 sayıya indirdik. Ardından Larkin’in nihayet devreye girmesi ve potaya giderek üst üste sayılar bulan Larkin öne geçmemizi sağladı. Savunmada sertlik seviyesini yukarı çeken Efes, Larkin’in sürekli potaya giderek fauller alması, çizgiden ürettiği sayılarla farkı 7 sayıya çıkardı 10 sayı farkdan geri gelerek. Ancak çeyreğin son kısmında yaptığımız basit top kayıplarını hızlı hücumlarla değerlendiren Barça farkı 3 sayıya düşürdü ve soyunma odasına 39-36 önde girdik.

3.çeyrekle beraber bizi artık alıştırdığı üzere normal sezonun MVP’si Micic devreye girdi. Potaya giderek Barça savunmasını darma dağın eden Sırp guard, üst üste ürettiği sayılarla farkı 7 sayıya çıkarmamızı sağladı. Larkin’in de ona eşlik etmeye başlaması ve yeniden özgüvenini kazanarak potaya yaptığı yıldırım penetrelerle skora katkı vermeye başlaması hücumda elimizi güçlendirdi. Ancak Barça cephesinde Kuric ve Higgins’den gelen dış şutlara engel olamadık ve bu sayede de maçta kalmayı başardılar. Bu bölümde Simon’ın devreye girememesi ve Beaubois’nın boş atışlardan bir türlü skor çıkaramaması canları sıkarken yine de son çeyreğe 65-58 önde girdik.

Son çeyreğe iyi başlayan taraf ise Barça oldu. Agresif savunmayla Larkin ve Micic’in potaya gitmesine engel olan yine Claver’i savunmada devreye sokan Barça, farkı 3 sayıya indirdi. Sonrasında da maça ortak oldu ve beraberliği yakaladı. Çeyreğin ilk bölümünde skor iki takım arasında gitti geldi ve eşitlik bozulmadı son 5 dakikaya girilirken (69-69). TV molasından dönüşte Vasa sahneye çıkarak gönderdiği kritik üçlükle temsilcimizi bir adım öne geçirdi. Sonrasında tekrar kendine gelen Vasa – Larkin ikilisi yine potaya giderek özel bir performans sergilediler ve Barça savunmasının direncini kırarak farkı 5 sayıya çıkardılar. Koç Saras mola alarak oyuna müdahele etmek istese de Larkin ve Micic liderliğinde oyunu kontrol altında tutan ve maç sonunda basit hatalar yapmayan temsilcimiz 81-86’lık skorla kazanarak yarım kalan hikayesini tamamladı ve kupayı kaldırmayı başardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …