Güncel Haberler

Efes, Son Nefeste CSKA’yı Yenip Final Biletini Kaptı!

Turkish Airlines Euroleague Final Four yarı final maçında temsilcimiz Anadolu Efes, rakibi CSKA Moskova‘yı 21 sayı farktan yakalanmasına rağmen son nefeste 86-89’luk skorla kazanmayı bildi, adını finale yazdırdı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Anadolu Efes‘de normal sezonun MVP’si Vasilije Micic 25 sayı, 3-7 3sayı, 3 ribaund, 6 asist ile yıldızlaşırken, Sertaç Şanlı 19 sayı, 6-8 2sayı, 8 ribaund, 3 blok, Rodrigue Beaubois 15 sayı, 3-4 3sayı, Shane Larkin 11 sayı, 1-5 3sayı ve Krunoslav Simon 10 sayı, 6 ribaund, 3 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

CSKA cephesinde ise Will Clyburn 26 sayı, 1-6 3sayı, 9-9 2sayı, 7 ribaund ile öne çıkarken, Daniel Hackett 17 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, Iffe Lundberg 15 sayı ve Tornike Shengelia 10 sayı, 7 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Efes maça hücumda sürekli potaya giderek agresif başladı ve diğer tarafta da topsuz adam savunmasına konsantre oldular, bu sayede de CSKA’nın hücumda set oynamasını engelledik. Potaya yönelirken pasları da doğru isimlerle buluşturup ceza şutörlerinin, başta Beaubois’nın bulduğu üçlüklerle de fark açılmaya başladı. İlk çeyreğin sonunda Larkin’in hücuma çıkarken topu Strelnieks’e elden verdiği basit top kaybına rağmen ilk çeyreği 25-15 önde kapattık.

İkinci çeyrekte kenardan gelen Larkin hücumda üst üste sayılar bularak farkın çift hanelerde kalmasını sağladı. Normal sezonun MVP’si Micic, bu bölümde hücumda kusursuz oynadı ve CSKA’nın tüm geri dönüş hamlelerine cevap veren de O’ydu. Farkı 15 sayıya çıkaran Efes’de milli uzun Sertaç da sahanın iki tarafında birden devleşti adeta. CSKA uzunlarını blokları ile püskürmesi ve yaptığı akıllı devrilmelerle her boşluğu değerlendirmesi, Simon ve Efes guardlarının da onu beslemesi ile farkı koruduk, soyunma odasına 49-35 ile önde girdik.

3. çeyrekte artık alıştığımız üzere MVP’nin resitali ile girdik. Sertaç’ın komple performansı ve enerjisi ile boyalı alanı domine etmeye devam etmesi, takım olarak agresif oynamaya dvam eden Efes, farkı 21 sayıya kadar çıkardı. Çeyreğin sonlarına doğru iki takım da savunmada işleri sertleştirdi ve tempo düştü. Bu biraz CSKA’ya yaradı ve farkı az da olsa erittiler, son çeyreğe 71-55 önde gördik.

Final çeyreğe maalesef daha iyi giren taraf CSKA oldu. Larkin’in bir türlü devreye girememesi ile hücumda ritmini kaybeden Efes karşısında 4 kısaya dönen ve Shengelia’yı kenara alarak 5 numaraya Voigtmann’ı alan koç Itoudis’in planı tuttu. Bu beşte daha fazla potaya gitme şansı bulan Clyburn’ün birebirlerine bir türlü çözüm bulamadık ve farkı 10 sayıya kadar indirdiler. CSKA’nın daha uzun bir seri bulmasına engel olup son 5 dakikaya 81-73 önde girdik. Ancak mola dönüşü Larkin’in zorladığı pozisyonun ardından potamızda 2+1 görmemiz ve Clyburn’ün devam eden penetreleri ile fark 3 sayıya indi. Bu bölümde MVP Micic de 5. faulünü alarak kenara geldi, son 3 dakikayı onsuz oynamak zorunda kaldık. Kritik anlarda sahneye çıkan Beaubois bulduğu önemli basketle bize nefes aldırırken CSKA’da çizgiye giderek bulduğu basketlerle bitime 1 dakika kala skoru 87-86’ya getirdi. Bitime 9 saniye kala Hilliard ile bir üçlük şansı yakaladı CSKA ama değerlendiremedi ve Simon ribaundu aldı. Sonrasında Larkin taktik faulün ardından çizgiden maalesef 1-2 ile döndü (88-86). Son topu Clyburn ile değerlendiremeyen CSKA, ribaundu çekerek alan ve maç boyunca yaptığı basit hataları ve kötü oyunu nispeten affettiren Larkin’e yine taktik faul yaptı. Bitime 0.5 saniye kala çizgiye giden yıldız yine 1-2 yaptı. Sonrasında CSKA topu çıkarırken hata yaptı ve Efes 89-86 ile kazanan, adını finale yazdıran taraf oldu.

Anadolu Efes, Real serisinde olduğu gibi maçın sonunda yine yakalandı ve neredeyse 3 çeyrek boyunca oynadıkları harika basketbolu heba ediyorlardır. Umarım bu maçtan sonra önemli dersleri çıkarırlar ve finalde bu hataları yapmazlar…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Yannier, Play-Off Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannier, Turkish Airlines Euroleague play-off öncesi Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 40+ …