Güncel Haberler

FLAŞ: Telekom, Jaiteh’e Teklifini İletti!

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 3 takım dışında artık sezon sona erdi ve takımlar da gelecek sezonun planlarını yapmaya başladılar.

Bu takımlardan biri de Türk Telekom. Gaziantep Güneş’den Ali Budak’ın haberine göre Ankara ekibi Empera Halı Gaziantep‘in yıldızı Mouhammadou Jaiteh‘e teklifini iletti.

Kontratı sona eren ve Gaziantep’ten ayrılan Fransız pivota yıllık 450 bin Euro teklif edilmiş durumda. Ancak yıldız uzunun öncelikle Euroleague’de yer alacak Asvel ve Monaco’nun tekliflerini bekleyeceği biliniyor.

2.11 metre boyunda olan 26 yaşındaki Jaiteh, bu sezon BSL’de 16.1 sayı, 11.0 ribaund, 2.1 asist, 21.7 verimlilik puanı istatistikleri ile Alperen’den sonra ligimizin en dominant uzunuydu kuşkusuz.

EDİTÖR YORUMU:

Fransız pivot kariyerine büyük umutlarla başlamış hatta NBA potansiyeline sahip olduğu söyleniyordu. Ancak özellikle mental olarak istikrarı sağlayamaması, yeteneği ile konsantrasyon ve basketbol IQ’sunu aynı paralele getirememiş olması onu geri planda bıraktı. Bu sezon Gaziantep forması ile nihayet kendisini buldu diyebiliriz. İkili oyunlarda tam bir bitirici olan Jaiteh, kısa devrilmelerdeki floaterlar da onun önemli silahlarından biri. İkili oyunlar dışında alçak postta da etkili olan Jaiteh, güçlü fiziği ile her iki pota altında da rakiplerine üstünlük kuruyor. Her iki eliyle de pozisyonları bitirebilmesi, ribaundlardaki enerjisinin yükselmesi ve oyunun içinde kalma süresinin fiziksel olarak da mental olarak da daha fazla olması onu seviye atlamaya hazır getirdi. Ayrıca artık savunmada da net bir silah. Hem ikili oyun savunmasında güçlü fiziği ve uzun kolları sayesinde guardların karşısında kalabiliyor hem de alçak postta itilmesi zor bir oyuncu. Evet blok tehditi yüksek değil, patlayıcılık ve zıplama seviyesinin sınırlı olmasından dolayı. Ama yine de uzun kolları sayesinde rakiplerin atışlarını bozabiliyor.

Eksi olarak sayabileceğimiz fazla bir nokta yok onun için. Elbette modern basketbolda artık uzunlardan da beklenen şu tehditine sahip değil ama zaten takıma skor katkısı verebilmek için buna ihtiyacı yok. Ayrıca geçtiğimiz sezonlarda onun için eksi hanesine yazacağımız bir özelliği, asistleri de koç Markovic sayesinde geliştirdiğini söyleyebiliriz. Artık ikili oyunlarda aldığı topları ekstra pasla servisleyebiliyor ya da alçak postta sıkıştırma gelince pas dağıtımı yapabiliyor. Ama tabi bu özelliğini geliştirmesi şart eğer kendisini Euroleague seviyesinde test edecekse. Çünkü yüzü dönük silahlarının sınırlı olması, dribbling ile potaya gidememesi savunmaların ona sıkıştırma getirmesini kolaylaştıracak. Ayrıca Euroleague seviyesindeki guardlara karşı tepe ikilil oyunlarını savunurken çabukluk sorunu yaşayabilir, elleriyle savunma yapması durumunda basit fauller ile sahadaki süreleri düşebilir.

Artık BCL ve EuroCup sahnesindeki iyi takımlarda yer alabilecek durumda. Hatta Asvel veya Monaco ile Euroleague’i test edebileceğini de söyleyebiliriz rahatlıkla. Elbette Telekom’da da kendisini BCL’de gösterme şansı bulacaktır ki bu sezon Eric’den sonra boyalı alanda sorun yaşayan Ankara ekibi için de kesinlikle doğru bir hamle olur. Ama kariyerinin üst noktasına çıkmışken kesinlikle Euroleague’i test etme fırsatını değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ene, Bursaspor Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu Bursaspor İnfo Yatırım‘ı …