Güncel Haberler

Panathinaikos ve Kızıl Yıldız Yeni Sezon İçin Jovic’i Gündeme Aldılar

Turkish Airlines Euroleague ekipleri şimdiden yeni sezon için transfer çalışmalarına başladılar.

Transfer pazarında hareketli olması beklenen takımlardan Panathinaikos ve Kızıl Yıldız da guard arayışlarında listelerinde ortak bir isim tutuyorlar. İki ekip de Sırp oyun kurucu Stefan Jovic ile ilgileniyorlar.

30 yaşında olan 1.98 metre boyundaki tecrübeli guard, bu sezon Khimki forması ile sadece 8 maçta görev almış ve ortalama 23 dakika sahada kalmıştı. Bu maçlarda ortalama 4.4 sayı, 2.0 ribaıund, 3.8 asist istatistikleri ile katkı verebilmişti. Sakatlıkların etkisi sonrasında da Khimki’de yaşanan finansal problemler nedeniyle takımdan ayrılmıştı. Özetle onun adına neredeyse boş geçen bir sezondu.

EDİTÖR YORUMU:

Güçlü fiziği ve topa yaptığı etkili baskı ile savunmada takımın lideri olan bir guard. Diğer taraftan işin hücum tarafında da iyi bir organizatör ve penetre-pas oyunlarının aranan ismi. Dış şutlar konusunda biraz daha istikrarını koruyup ana silahlarından biri haline getirebilse çok daha farklı yerlerde olurdu bugün. Ayrıca bu sezon geçirdiği sakatlıklar da verimliliğini ve devamlılığını düşürdü ama yer aldığı sınırlı sayıdaki maçta da ondan beklendiği gibi işin organizasyon ve savunma taraflarında Shved’e ve diğer guardlara iyi destek oldu diyebiliriz.

Ülkesine dönüp Kızıl Yıldız forması giymesi ile yeniden kendini bulacağını ve sağlıklı kaldığı sürece koç Radonjic’in saha içindeki gözü kulağı olacağını düşünüyorum. Ancak Kızıl Yıldız’ın Euroleague biletini garantilemesi için Adriyatik’de şampiyon olması gerekiyor. Aksi durumda Jovic’in önceliğini Euroleague takımlarına vermesi bekleniyor doğal olarak. Eğer Kızıl Yıldız’ı seçerse Walden ve Hall’dan birini tutmaları da doğru karar olur, Jovic’e as oyun kurucu olarak bu kötü sezondan sonra güvenmeleri yanlış olur.

Bu sezon yaşadığı sakatlılarla beraber ciddi bir maç eksiği oluştu tecrübeli guardın. Dolayısıyla Panathinaikos onu ana oyun kurucu olarak alacaksa büyük hata yapar. Jovic, Euroleague seviyesinde kenardan gelerek katkı verebilecek, sınırlı yeteneklere sahip bir oyuncu. En azından bir sezon bu şekilde benchten gelerek kendisini kanıtlamalı. Yeniden yapılanan Pana’da savunma ve organizasyon anlamında katkı sağlayabilir ama hücum yeteneklerinin sınırlı olduğunu tekrar hatırlatmakta fayda var.

https://www.youtube.com/watch?v=EFpLqY4owOU

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Kolossos Deplasmanında Zorlandı Ama Hata Yapmadı

Yunanistan Ligi kazananlar etabı 2. hafta mücadelesinde Panathinaikos konuk olduğu Kolossos karşısında zorlansa da 74-79’luk …