Güncel Haberler

Koç Kokoskov, Darüşşafaka Galibiyetinin Ardından Konuştu

ING Basketbol Süper Ligi çeyrek final serisi 2. maçında Fenerbahçe Beko deplasmanda Darüşşafaka Tekfen’i 79-98’lik skorla geçerek seriyi 2-0 tamamlamış ve adını yarı final yazdırmıştı.

Fenerbahçe Beko‘nun Sırp koçu Igor Kokoskov karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu:

İlk olarak oyuncularımı kutlarım. Buraya gerçekten tutkulu basketbol oynamaya geldik, iyi savaştık. Uzun bir 40 dakikaydı. Tabii ki rakibimiz Darüşşafaka’yı da kutluyorum. Hiçbir zaman kolay maç olmuyor o oyunculara karşı. İyi bir koçları var ve çok sıkı bir takım. Çok iyi mücadele ediyorlar. O yüzden ben takımdaki oyunculara daha fazla kredi vermek istiyorum. Çünkü hiç kolay bir mücadele değildi. Daha önce de ifade ettiğim gibi inişleri çıkışları olan bir mücadeleydi. Zor maçtı. Bir şekilde birlikte kaldık, grup halinde hareket ettik ve maçı kazanmayı başardık. Oyuncularımı da tebrik ediyorum.

Fenerbahçe Spor Kulübü

Maç boyunca belirleyici olanın topa sahip olmak olduğuna vurgu yapan Kokoskov, “İstatistiklere çok bakmadım ama belki de ribauntlar önemliydi. Biz topu iyi paylaştık. Top sürekli döndü. Hep boş oyucuyu bulmaya çalıştık. Bence o da belirleyici oldu. Önemli olan topa sahip olmamız, topu kazanmış olmamızdı. O yüzden performansımızdan memnunuz.” diye konuştu.

Yarı final serisi hakkındaki görüşlerini de paylaşan Başantrenörümüz Igor Kokoskov, “Çok iyi takımlar var. Tabii ki finale yaklaştıkça işler zorlaşıyor, rakipler zorlaşıyor. O yüzden kendi oyunumuza odaklanmamız gerekiyor. Biraz yorgunuz o yüzden dinlenmeliyiz. Kiminle oynarsak oynayalım bunun kolay olmayacağını artık çok iyi biliyoruz. Finale gidip şampiyon olmak istiyorsanız rakibi düşünemezsiniz.” diyerek sözlerini noktaladı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …