Güncel Haberler

İsrail’de Lig Yönetimi Yabancı Oyuncuların Endişelerini Dinlemedi, Lig Devam Ediyor!

İsrail’in Filistin üstünde uyguladığı sert baskının ardından Filistin’in de karşılık vermesiyle iyice gerilen ortamda İsrail Winner Ligi‘nde yer alan yabancı oyuncular geçtiğimiz günlerde ortak bir bildiri yayınlayarak bu güvensiz ortamda sezonun iptali için istekte bulunmuşlardı.

Ancak lig yönetimi talebi 14 Mayıs Cuma günü yayınladığı açıklama ile reddetti ve ligin Eilat şehrinde organize edilecek bir fanusta tamamlanacağını belirtti. Ligin 19 Mayıs’ta devam edeceği, yönetimin oyuncuların duygularına saygı duyduğu ve anlayışla karşıladığı ve bu verilen çözüm yolunun herkes için en doğru, uygun yol olduğuna inanıldığı vurgulandı.

Ligdeki bir çok oyuncu bu karara karşı olduklarını dile getirseler de lig yönetimi ayrıca 13 Mayıs Perşembe günü yaptığı açıklamada ülkeden ayrılmak isteyen oyuncuların da ceza alabileceğini hatırlatmıştı.

Ayrıca halihazırda devam eden güvenlik konusnudaki endişelerin sona ermesiyle beraber takımların yeniden kendi salonlarına dönerek sezonu tamamlanacağı, fanusta ise günde 3 maç oynanacağı açıklandı.

Yapılan bu açıklamanın ardından en sert tepki ise Maccabi Tel Aviv‘in tecrübeli uzunu Othello Hunter‘dan geldi. Birleşik Amerikalı uzun şu ifadeleri kullandı:

Bir kez daha dünya için eğlencenin insan güvenliğinden daha önemli olduğunu gösterdiniz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Gençleşen Teodosic ile Maccabi Engelini Geçti

Turkish Airlines Euroleague 16. hafta mücadelesinde Kızıl Yıldız, Nikolic Hall’da konuk olduğu Maccabi Tel Aviv …