Güncel Haberler

Beşiktaş, Tahkime Başvurdu: Ya Hemen Karara Bağlayın Ya Da Play-Off’ları Erteleyin!

Beşiktaş, Tahkim Kurulu Başkanlığı’na başvurdu ve itirazlarının play-off’lar öncesi karara bağlanmasını talep etti.

Siyah beyazlılar Tofaş maçıyla ilgili yaptıkları itirazlarn ya derhal karara bağlanmasını ya da play-off’ların başmamasını, ertelenmesini istedi. Hatırlayacağınız üzere Tahkim Kurulu bu maçla ilgili kararını 28 Mayıs’ta yapacağı toplantıya bırakmıştı ama bildiğiniz üzere ING Basketbol Süper Ligi play-off’ları 14 Mayıs’ta başlıyor!

Tahkimden çıkacak karar önemli. Her ne kadar Beşiktaş – Tofaş maçının kazananı ligi 4. ve 5. sırada tamamlayak iki takımın eşleşmesini değiştirmeyecek olsa da karara göre hangi takımın ev sahibi olarak seriye başlayacağı netleşmiş olacak. Bu nedenle de tahkimin alacağı karar play-off başlamadan netleşmeli.

Ayrıca FIBA Şampiyonlar Ligi ile anlaşmalı olan bu 2 iki takım arasında 4. ve 5. arasında da 50 bin Euro’luk bir fark var.

Beşiktaş’ın itirazında şu ifadeler yer aldı:

Söz konusu başvuru Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulunda 28 Mayıs tarihinde duruşmalı olarak görülecektir. Başvurumuzun kabulü ile federasyon yönetim kurulunun 19 Mart tarih ve 2021/GS-0046 numaralı kararının iptali ve 13 Mart tarihinde oynanan müsabakanın galibinin Beşiktaş Icrypex olarak tesciline karar verilmesi durumunda takımların galibiyet sayıları ve puan durumu değişeceğinden, söz konusu başvuru sonuçlanana kadar TBF play-off müsabakalarının başlatılmaması gerekmektedir.

Başvuru Beşiktaş Icrypex lehine sonuçlandığı takdirde takımların galibiyet sayıları ve puan durumu değişeceğinden, buna ek olarak eşleşmelerin aynı olması durumunda dahi saha avantajı, normal sezonu bitirdiği sıralama uyarınca kulüplere dağıtılacak gelir payı ve Avrupa kupalarına katılım kriteri değişeceğinden, söz konusu başvurunun TBF tarafından açıklanan play-off takvimi başlangıç tarihine kadar sonuçlandırılması, aksi halde kurul kararı açıklanıncaya dek TBF play-off müsabakalarının başlatılmaması gerekmektedir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …