Güncel Haberler

Karşıyaka Sonunu Getiremedi ve Burgos Üst Üste Şampiyon Oldu!

FIBA Şampiyonlar Ligi final maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka son şampiyon San Pablo Burgos karşısında ilk 3 çeyrek iyi oynasa da sonunu getiremedi ve 59-64’lük skorla kaybederek maalesef turnuvayı 2. sırada tamamladı. İspanyol ekibi ise ilk kez üst üste şampiyon olan takım ünvanı ile tarihe geçti.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Burgos’da Vitor Benite 15 sayı, 2 ribaund, 2 asist ile öne çıkarken, eski Galatasaraylı Alex Renfroe 14 sayı, 6 ribaund, 4 asist galibiyetin diğer mimarı oldu ve yegane çift haneli skor üreten isimler oldular.

Temsilcimizde ise Amath M’Baye 17 sayı, 2-7 3sayı, 8 ribaund ile en skorer isim olurken, Raymar Morgan 13 sayı, 6 ribaund ve Metecan Birsen 10 sayı, 6 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça M’Baye’den gelen sayılarla başladı. Hem içerden hem de dışarıdan etkili olan Fransız yıldıza maalesef takım arkadaşları yeteri kadar destek olamadı ve hücumda zorlanmaya başladık. Burgos ise Renfroe liderliğinde hücumda pas trafiğini iyi kurup skor üretimi yaptı ama onlar da sert savunmamız karşısında zorlandı ve kısır bir performans sergileyen iki takımın kapışmasında Burgos ilk çeyreği 15-13 önde tamamlayan ekip oldu.

İkinci çeyreğe hücum daha verimli başlayan temsilcimiz ibreyi lehine çevirmeyi başardı. Ama yine iki takımın da kısır döngüye girdiği bir bölüm oynandı. Kaf-Kaf benchten gelen Mahir ve Metecan’ın enerjisi ile oyunun kontrolünü ele almayı başarsa da son bölümde hücumda iyi organize olan ve maaleseg hücum ribaundları ile üst üste ikinci şans sayıları bulan artı geçiş hücumlarında savunmamızı yerleşmeden yakalayarak kolay sayılar üreten Burgos devreyi 28-29 ile önde kapatmayı başardı.

Soyunmadan odasından savunmada vidaları sıkarak dönen temsilcimiz hücumda ise hem pota altında hem de dışarıdan boş ve kolay atışları kaçırınca ritmimizi kaybettik. Burgos hücum ribaundları ile neredeyse her pozisyonda iki kere hücum etmeye başlayınca savunma direncimiz de düştü. M’Baye ve Morgan’ın vites arttırması ile geri dönmeye çalıştık ama kısalardan skor katkısı alamadığımız bu bölümlerde Burgos’un da çizgiye giderek rahat skor üretmesiyle beraber fark açıldı ve son çeyreğe İspanyol ekibi 39-46 önde girdi.

Son çeyrekte iki takım da yine skor üretiminde zorlandı, ellerine geçen fırsatları değerlendiremediler. Temsilcimiz Kennedy ve M’Baye’den gelen sayılarla farkı 2 sayıya düşürse de Benite farkı 4 sayıya çıkardı. Ardından Kaf-Kaf bir kez daha reaksiyon gösterdi ve bu kez Morgan ile Kennedy devreye girerek 51-50 öne geçmemizi sağladılar. Ancak Burgos da geri adım atmadı Benite ile Kravic liderliğinde yakaladıkları 5-0’lık seriyle farkı 5 sayıya çıkardılar. Kaf-Kaf yine geri döndü ve maça ortak oldu. Ama bitime 35 saniye kala Renfroe’dan gelen sayılarla farkı 3 sayıya çıkardı Burgos (59-62). Maalesef son bölümde skor üretemeyen temsilcimiz maçı da 59-64 ile kaybetti.

Koç Sarıca başta olmak üzere bütün takımı ve Karşıyaka camiasını bizlere bu heyecanı yaşattıkları için yürekten tebrik ediyor, ayakta alkışlıyorum. Biraz daha şanslı olsaydık ve biraz daha dikkatli olsaydık kupayı İzmir’e, Türkiye’ye getirmemiz içten bile değildi. Ama yine de helal olsun çocuklar, elinize, yüreğinize sağlık!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …