Güncel Haberler

Benite, Final Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundu

FIBA Şampiyonlar Ligi final maçında son şampiyon İspanyol ekibi San Pablo Burgos temsilcimiz Pınar Karşıyaka ile karşılaşacak.

Takımın tecrübeli kaptanı Brezilyalı Vitor Benite karşılaşma öncesi açıklamalarda bulundu:

Bence şu an geçen seneye oranla çok farklı bir durumdayız çünkü takım, iyi oynamadığımız anlarda bile bu bağa sahip. Maçta reaksiyon göstereceğimizi biliyoruz. Böyle önemli maçlarda 40 dakika bouynca aynı seviyeyi korumak çok önemli. Hata yapsanız da, sıkıntı yaşasanız da bunu yapmak önemli. Bence biz bunu, bu çabayı zor anlarda gösteriyoruz. Benim için en önemlisi bu. Yarın da yine aynı konsantrasyon ile çıkacağımızı biliyorum. Ne olursa olsun bu enerjinin bize Pınar Karşıyaka gibi muhteşem bir takım karşısında yardımcı olacağını düşünüyorum.”

Bence ilk maçta biraz gergindik. Çünkü kolay atışlar kaçırdık, serbest atışlar kaçırdık, top kayıpları yaptık. Tabii ki buradaki her takım bunu avantaja çevirebilir. Bence ikinci yarıyı daha iyi oynamak çok daha önemli çünkü neticede maçın sonu geliyor ve kazanma şansına sahipsiniz. Yarınki maç da çok zor olacak. Ama neticede basketbol oynuyoruz. İniş ve çıkışlar olacak. Umarım çıkışlarımız, maçın sonuna daha yakın olur. 40 dakika olursa mükemmel olur ama sonuçta bunun kolay olmadığını biliyoruz.

Bir oyuncu Sek Henry’nin dün yaptıklarını yaptığı zaman durdurmak gerçekten zor. Harika savunma yapsanız bile yine de şut sokabilecek yeteneğe sahip oluyorlar. Bu oyuncuları rahatsız etmek için harika bir bakış açısına sahip olmalı, değişmelerde konsantre olmalıyız. Neticede önemli olan işlerini zorlaştırmak. Rakibimizin yetenekli olduğunu, şutları sokacağını, sayı atacağını biliyoruz. Bizim için maçı hücumda çok zorlaştıracaklar. Artık iyi bir maç planı çıkarmak, koçların işi. Biz de böylece o silahları asgari duruma getirmeye çalışacağız.

FIBA Şampiyonlar Ligi Resmi Web Sitesi & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …