Güncel Haberler

RESMİ: Baskonia, Vildoza’nın Yerini Colom ile Doldurdu

Sezona Kızıl Yıldız forması ile başlayan Quino Colom, sezonu TD Systems Baskonia forması ile tamamlayacak.

Geçtiğimiz günlerde Arjantinli guard Vildoza’nın NBA ekiplerinden Knicks ile anlaşmasının ardından İspanya Liga Endesa play-off’ları öncesi bir guard takviyesi yapmak isteyen son şampiyon Baskonia, tecrübeli İspanyol guard Colom ile sezon sonuna kadar anlaştığını duyurdu.

Bu sezonun ikinci yarısında özellikle koç Radonjic’in göreve gelmesiyle kadroda kendsine yer bulamayan ve tamamen gözden çıkarılan İspanyol yıldız için Sırp ekibi herhangi bir bonservis talebinde bulunmadı.

32 yaşında olan 1.88 metre boyundaki tecrübeli guard bu sezon Kızıl Yıldız ile sadece 8 Euroleague maçında forma giymiş ve ortalama 14 dakika sahada kalırken 6.6 sayı, 2.5 asist istatistikleri ile katkı verebilmişti.

Tecrübeli oyun kurucu, kariyerinin büyük kısmını Zaragoza, Fuenlabrada, Estudiantes, Bilbao, Unics Kazan ve Valencia gibi ekiplerle İspanya’da geçirirken 2018-19 sezonunda ülkemizde Bahçeşehir Koleji’nin de formasını giymişti.

EDİTÖR YORUMU:

Hücumda neredeyse komple bir silah olan Colom, ikili oyunlarda tam bir profesör hem organizatör hem de bitirici olarak çok etkili. Diğer taraftan açık alanda da tempoyu kontrol etmeyi bilen bir guard. Ancak hücum konusunda saydığımız artılar iş savunmaya gelince pek ortalarda kalmıyor. Euroleague sertliğine uyum sağlayabilecek kalitede olmadığını da gösterdi ki yanlızca savunmada değil hücumda da çok zorlandı rakiplerin katı savunmalarına karşı.

Baskonia Vildoza’yı kaybettikten sonra Henry’nin yanında işin organizasyon tarafını üstlenebilecek, gerektiğinde skor katkısı da verebilecek ve tabiki açık alanda, yüksek tempoda oynayacak bir guard arayışına girdi. Havuzun iyice daraldığı, markette oyuncu bulmanın zor olduğu bu dönemde Colom hamlesi ile biraz riske girdiler. Sonuçta İspanyol guard savunma defoları olan bir isim ve koç Ivanovic’in aslında bu alanda pek de hataya izni yok. Ayrıca Kızıl Yıldız’da çok kötü bir sezon geçirdi ve maç eksiği de var. Yine de kenardan gelerek hücuma enerji katabilecek, birebirleri, dış şutları ve ikili oyunlardaki organizasyon becerisi ile yarı saha basketbolunda da katkı verebilecek, tecrübeli bir guard olması hiç yoktan iyidir. Savunmadaki açıklarını takım olarak kapatmaları gerekecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …