Güncel Haberler

Zenit ile Barça Bu Kez Transferde Karşı Karşıya! (Efes ve Fenerbahçe pusuda)

Turkish Airlines Euroleague play-off serisinde kıyasıya bir mücadeleye giren ve 5. maça kadar iki takımın da birbirine üstünlük kuramadığı kapışmadan galip ayrılan 3-2 ile FC Barcelona olmuştu.

Şimdi Zenit ile FC Barcelona bu kez önemli bir transfer konusunda karşı karşıya gelmiş durumdalar.

Bir önceki sezon Barça’da beklentilerin çok altında kalan Kanadalı yıldız Kevin Pangos, koç Pascual’ın Zenit’inde ise adeta kendisini yeniden bulmuş ve play-off serisinde de eski takımına karşı müthiş performanslara imza atmıştı.

Eurohoops’un haberine yıldız guarda Rus ekibi 2 yıllık bir kontrat teklifinde bulundu. Ancak Zenit’in yeni sezonda Euroleague’de yer alıp almayacağı halen net değil, Euroleague yönetiminin vereceği 2 özel davetiyeden birini almaları bekleniyor olsa da henüz resmi bir durum yok.

Diğer taraftan Barça ise Bolmaro’yu büyük olasılıkla bu yaz NBA’e, Minnesota Timberwolves’a uğurlayacak. Bu nedenle de guard rotasyonuna takviye yapmaları gerekecek. Ancak hali hazırda zaten pahalı bir takıma sahipler ve Pangos’un istediği rakamlara çıkıp çıkamayacakları merak konusu. Ayrıca Larkin ya da Micic’den en az birisini kaybetmesine kesin gözüyle bakılan Anadolu Efes‘in ve yeniden yapılanmaya giderek saf bir oyuncu eklemesi yapması gereken Fenerbahçe Beko‘nun da onun için devreye girebileceği gelen haberler arasında.

Kanadalı guard bu iki opsiyonun yanında NBA şansını da deneyebilir, 2 Ağustos’da açılacak olan serbest oyuncu piyasasını bekleyebilir. Zaten şuanda oyuncuya yakın kaynaklar henüz bir karar verme aşamasında olmadığını belirtiyorlar.

1.86 metre boyunda olan 28 yaşındaki Pangos bu sezon 39 Euroleague maçında görev almış 13.5 sayı, %39.0 3sayı, 2.0 ribaund, 6.6 asist istatistikleri ile verimli bir sezon geçirmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Pangos, sakatlıkların da etkisiyle kötü geçen Barça sezonunun ardından Zenit’de tekrar doğdu adeta. Yüksek basketbol IQ’su, müthiş saha görüşü ve asist yeteneği ile bir oyun kurucunun sahip olması gereken tüm temel özelliklere sahip. Modern basketbolda ikili oyunları hem pasları ile iyi organize edebilen hem de dribblingi kesmeden perdeler sonrası kendi skorunu yarabilen bir guard aynı zamanda. Ona aynı zamanda ortalama üstü bir skor opsiyonu da demek lazım. Özellikle Zenit ile gösterdi ki kritik anlarda sahneye çıkarak takımın skor yükünü taşıyabiliyor, bu da onu komple bir sahaiçi liderine dönüştürmüş durumda. Özetle Zalgiris’de başladığı parlak kariyerine Barça’da verdiği aranın ardından Zenit ile yükselerek devam etti Kanadalı oyuncu. Kaliteli karakteri, disiplini, her zaman öncelikle takım oyununa odaklanması, hücumu yönetirken şut-pas seçeneklerini neredeyse kusursuza yakın bir şekilde değerlendirmesiyle, topu çok iyi kullanmasıyla kendisini Euroleague’in elit guardları arasına yazdırdı bu sezon, şampiyonluğa oynayacak bir takımın oyun kurucusu olabileceğini kanıtladı.

Gelelim eksilerine. Öncelikle fiziksel dezavantajlarının etkisiyle kendinden kalıplı ve atlet guardlar karşısında sorunlar yaşayabiliyor. Bu nedenle de birebir savunması orta düzeyde. Diğer taraftan hücumda etkili bir silah olsa da organizatör yönlerine fazla konsantre olup skor üretiminde geriye çekilebiliyor, bu da takımının hücum düzenlerine negatif olarak yansıyabiliyor. Çembere bakma konusunda daha istikrarlı olup zaman zaman yaptığı gibi skorer kimliği konusunda sorumluluk almaktan kaçmaması, geri adım atmaması gerekiyor.

Barça’nın elinde hali hazırda Calathes varken açıkçası bu transferin fazla olacağını düşünüyorum. Çünkü ne Pangos ne de Calathes 2 numarada görev alabilecek isimler değil. Bununla beraber Efes Larkin ya da Micic’den birini kaybederse ortaya çıkacak maaş boşluğuyla beraber onun istediği rakamlara çıkıp takımın yeni oyun kurucusunu bulmuş olabilir. De Colo, Guduric, Vesely, Pierre etrafında yeniden yapılanmaya gitmesi Fenerbahçe’nin de artık De Colo’yu 1 numara oynatma sevdasından vazgeçip Pangos hamlesiyle saf bir oyun kurucuyla oynaması daha doğru bir hamle olacaktır. Yani iki temsilcimiz adına da bu şartlar gerçekleşirse nokta transfer olur.

https://www.youtube.com/watch?v=DGttTtBwQDk

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …