Güncel Haberler

Alperen: “Jokic’i Örnek Alıyorum ve En Çok Denver Nuggets’ı Beğeniyorum.”

ING Basketbol Süper Ligi‘nde Beşiktaş Icrypex forması ile fırtına gibi esen 18 yaşındaki genç yıldız Alperen Şengün NTV Spor’a samimi bir röportaj verdi.

NBA hedefleri, en beğendiği takım ve örnek aldığı oyuncuyu açıklayan Alperen’in röportajından kalan satı başları şu şekildeydi:

  • Sezon başından beri NBA’e gitme hayalim var. Tabii ESPN’de de yazılar çıkınca daha çok heyecanlandım, artık daha kesin bakmaya başladım. Şimdi sezon bittiği gibi NBA için hazırlıklarıma başlayacağım.
  • LeBron James ile oynamak herkesin hayali. Ama kafamda şu anda kesinleşen bir takım yok. Bir yere odaklanmak istemiyorum çünkü. Bir yeri çok isteyip oraya gidemezsem üzülmek istemiyorum. O yüzden şu anda herhangi bir takım olabilir. Oynayabileceğim bir takımı seçeceğim sonuç olarak. Oraya oturmaya gitmek istemiyorum. Oraya erkenden gidip kendimi geliştirmek istiyorum.
  • Ben Denver Nuggets’ı çok beğeniyorum çünkü Denver tam bir takım oyunu oynuyor. Örnek aldığım oyuncu olan Nikola Jokic’ten dolayı oyun tarzları böyle. Öyle bir takımda oynamak isterim. Bireysel değil de daha çok takım oyunu oynayan bir takıma gitmek isterim.
  • Savunma açısından geliştirmek istediğim noktalar tabii ki var. Hiçbir şeyle yetinmemem lazım. Hücumda da daha çok şey yapmam lazım onları da biliyorum. Savunmada kısanın karşısında daha iyi kalabilirim, ayaklarımı hızlandırmaya çalışıyorum. Savunma ribaundlarında konstantrem sene başında daha iyiydi ama şu an biraz daha düştü, bunu ben de biliyorum. Screen savunmalarını çalışıyorum. Her yerde eksiğim var yani tüm eksiklerimi çalışıyorum.
  • Bu sezon bize büyük bir fırsat verildi. Bu fırsatı değerlendirmem gerektiğini biliyordum. Pandemi vardı ama biz yazın da çalışıyorduk. Bireysel koçumuz vardı, onla çalışıyorduk. Yazdan beri çok çalıştım ve benim için çok büyük bir fırsat olduğunu biliyordum. Sadece basketbola konsantreyim, başka bir şey düşünmüyorum.
  • Bireysel koçumla yazın sadece faul atışları üzerine çalıştım. Yani sadece şut üzerine çalıştım aslında ama daha çok faul ağırlıklıydı. Çok tekrar yaptım. Şut stilimi değiştirdim geçen seneye göre. Bu da bana çok yardımcı oldu.
  • Bandırma’daki organizasyon Türkiye’nin en büyük organizasyonlarından biriydi. Biz zaten orada büyük bir aileydik. Yatıyorduk, kalkıyorduk basketbol oynuyorduk. O fırsat vardı çünkü bizim için orada. Ben 5 yıl lojmanda kaldım. Kendimizi orada geliştirme fırsatı bulduk. Çok iyi bir fırsattı bizim için. Antrenörlerimiz de çok iyiydi. Bize her konuda yardımcı oldular. Kapanmasına tabii ki çok üzüldük. Gençlerle oynayan bir takımdı orası. Her fırsat vardı TBL’de, BGL’de başarılıydık. Son sezon da bence Basketbol Süper Ligi’nde de başarılı bir sezon geçirdik bence. Kapandığı için çok üzüldük tabii ki.
  • Bir kısım var EuroLeague’e gidip tecrübe kazanması lazım diyor bir kısım da NBA’e gidip orada gelişsin diyor. Tabii ki kafam karıştı bunlardan dolayı çünkü herkes farklı konuşuyor. Ama benim şu an isteğim NBA’e gidip orada gelişmek. EuroLeague tabi büyük bir organizasyon, zaten EuroLeague maçlarının çoğunu izliyorum. Ama şu anki planım dediğim gibi NBA’e gidip orada gelişmek. Tabi sezon sonu ne olur bilemiyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …