Güncel Haberler

MAÇ ÖNÜ ANALİZİ: Fenerbahçe Beko – CSKA Moskova

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi 3. maçında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Ataşehir’de konuk edeceği CSKA Moskova karşısında tamam mı devam mı diyecek.

Temsilcimiz seride 2-0 geride dolayısıyla İstanbul’daki bu maç çok kritik. Maalesef koç Kokoskov yine takımın başında yer alamayacak ki Ulanovas ve Muhammed’in de yine kadroda yer almayacakları açıklandı. Yıldız uzun Vesely’nin durumu ise maç saatinde belli olacak.

Gelin birlikte Fenerbahçe Beko‘nun bu zorlu maçtan nasıl “devam” diyebileceğini mercek altına alalım ve galibiyetin reçetesini oluşturalım. Keyifli okumalar.

De Colo vs Hackett (x-faktör Guduric)

İki maçta da takımlarının kaderini çizen isimler, liderler Fransız guard Nando De Colo ve İtalyan guard Daniel Hackett‘dı tartışmasız. Bu ikili arasındaki hikaye 3. maç için de çok kritik olacak. 1. maçtaki ilk çeyreği domine eden De Colo’yu durdurmayı başardı CSKA ve ilk maçın 4. çeyreğinden başlayarak ikinci maçta tamamen devre dışı bıraktıklar. Son maçta sadece 9 sayı üretebilen Fransız yıldız 5 top kaybı yaptı ve maçı 4 verimlilik puanı ile tamamlayabildi. Hackett ise iki maçta da takımının lideri, hem hücumda hem de savunmada fark yaratan isimlerin başında geliyordu. Bu maçta da De Colo karşısında Hackett, Clyburn, Kurbanov gibi farklı isimlerle baskı kuracaktır koç Itoudis. İşte bu noktada ikinci maçta sazı eline alan Marko Guduric‘in mutlaka yine devreye girmesi, De Colo’yu bu baskıdan, yükten kurtarması gerekiyor. İlk 2 maçta gördük ki sarı lacivertliler iki yıldızını birlikte devreye sokmadan 3. maçı kazanamazlar. Diğer taraftan Hackett üzerinde Brown ve Guduric ile biz de baskıyı kurmalıyız ki onları düzen dışına çıkarabilelim.

3 Sayı Savunması

Gelelim temsilcimizin sezon boyunca en çok canını yakan konulardan biri olan 3 sayı savunmasına. Burada ilk 2 maça yeniden göz attığımızda sarı lacivertlilerin sadece şutörleri savunarak işi çözemeyeceğini gördük. Çünkü CSKA pas trafiğini iyi kuran ve normal sezondaki 15.8 ortalamasını play-off’daki maçlarda 20.5 asiste çıkarmış bu konuda özel bir takım. Onların Lundberg, Hackett ya da Strelnieks’in merkezinde olduğu bu hücum verimliliklerini ortadan kaldırmadan 3 sayılık atışlara çözüm bulmamız pek mümkün görünmüyor. Bu nedenle yukarıda belirttiğim gibi Hackett üzerinde yapılacak çok önemli, ilk topa baskı ve kanatlara topsuz pozisyonlarda baskı kritik olacak. Ayrıca topu iyi çeviren CSKA karşısında rotasyonu sonuna kadar sürdüremezseniz o köşe üçlüğünü Ukhov, Antonov, Kurbanov gibi hiç beklemediğiniz bir isimden yiyorsunuz ve sonrasında savunma direncini yeniden yerine oturtabilmek çok ama çok yıpratıcı, yorucu oluyor. İlk 2 maçta 64 kez üçlük deneyen CSKA %43.8 ile yani 28 üçlük isabetiyle oynadı. Bu maçta savunmayı yukarıda tutup baskılı oynamamız şart…

Dyshawn Pierre - Fenerbahce Beko Istanbul - EB20

Ribaundlar, Ribaundlar, Ribaundlar

Maalesef kronik hastalık haline gelen bir diğer konuda ribaundlar… Evet serinin başında Vesely ve Pierre’in yokluğunda bu alanda çok zorlanacağımızı zaten biliyorduk ama açıkçası CSKA’nın bu kadar domine edebileceğini düşünmemiştik. İlk 2 maç sonunda 62-46 gibi ezici bir üstünlük kurdu Rus ekibi ki bunların 23 tanesi hücum ribaunduydu ve potamızda iki maçta toplam 21 ikinci şans sayısı gördük! Evet Jan Vesely‘nin bu maçta dönme ihtimali var ama sakatlıktan döndükten sonra ilk maçı olacak ve ne kadar verimli olabileceği soru işareti. Bu nedenle sarı lacivertlilerin o yokmuş gibi başta Pierre, Barthel ve O’Quinn olmak üzere takım olarak ribaundlara konsantre olması şart. 2. maçta kendini bulmaya çalışan Dyshawn Pierre‘den bu maçta yüzde %150 hatta 200 performans almamız gerekiyor. Her iki pota altında da onun ribaundlara getirdiği enerjiye, mücadeleye daha doğrusu savaşmaya ihtiyacımız var.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …