Güncel Haberler

Liga Endesa’da Yılın Genç Oyuncusu: Usman Garuba

Real Madrid forması giyen 19 yaşındaki forvet Usman Garuba, bu sezon İspanya Liga Endesa‘da Yılın Genç Oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

Hali hazırda Turkish Airlines Euroleague play-off serisinde temsilcimiz Anadolu Efes’in rakibi olan Real Madrid’in genç oyuncusu gelecekte NBA’e gitmesine kesin gözüyle bakılan isimlerden biri ve İspanya milli takımının da önemli bir parçası olması bekleniyor.

Garuba bu sezon Endesa’da oynadığı maçlarda 5.7 sayı, 5.2 ribaund, 8.3 verimlilik puanı ile mücadele etmişti.

Basın mensupları, oyuncular ve antrenörlerin ortay oylarıyla belirlenen ödülde 90 oy toplayan Garuba, en yakın rakibi olan 55 oy almış Radoncic’i geride bırakarak ödülün sahibi oldu.

Endesa’da ligin en iyi genç beşinde ise Garuba’nın yanı sıra Radoncic, Nzosa, Alocen ve Bolmaro yer aldılar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Panathinaikos’dan Ayrılan Guy’ın Yeni Adresi Tenerife Oldu

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde normal sezonunu lider olarak tamamlayan ve play-in oynamadan direkt olarak son 16 …