Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (30. Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde normal şartlarda sezonun sonuna geleceğimiz 30. haftayı geride bıraktık.

Her ne kadar sezonun fikstüre göre son haftası olsa da covid ve diğer sebeplerden dolayı oynanacak bir çok erteleme maçı var daha önümüzde ki bu hafta da ertelemelerden dolayı sadece 3 maç oynanabildi. Ben de her zamanki gibi sizler için haftanın panoramasını hazırladım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Ene’nin milli takımın başına geçmesinden sonra göreve gelen koç Demir ve sezon içerisinde yapılan Purcell artı Zubcic hamleleri Tofaş‘ı başka bir seviyeye taşıdı. Ligde çıkışlarını emin adımlarla sürdürdüler ve nihayet sezonun son maçında denk rakiplerinden biri olan Telekom’u deplasmanda yenerek 4. sıradaki yerlerini garantileyerek play-off serisine ev sahibi avantajı ile başlamaya hak kazandılar. Ayrıca play-off’da da eşleşme ihtimali bulunan bir rakibe karşı da önemli bir mesaj vermiş oldular. Tam 6 oyuncudan çift haneli katkı aldıkları bu kritik galibiyette son maçlarda düşüşte olan Christon’ın öne çıkması da onların takım olgusunu bir kademe daha yukarı çekmiş oldu. 4. sırayı iyi bir basketbol ve net bir galibiyetle garantileyen Tofaş alkışlarla haftanın takımı oluyor.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Mouhammadou Jaiteh (EH Gaziantep): 23 sayı, 11-14 2sayı, 14 ribaund, 2 blok, 34 verimlilik
  • Oğuz Savaş (FE Bursaspor): 24 sayı, 11-12 2sayı, 9 ribaund, 33 verimlilik
  • Semaj Christon (Tofaş): 21 sayı, 7-9 2sayı, 4 ribaund, 5 asist, 27 verimlilik
  • Tarik Phillip (Tofaş): 15 sayı, 3-5 3sayı, 8 ribaund, 8 asist, 24 verimlilik
  • Birkan Batuk (FE Bursaspor): 17 sayı, 3-4 3sayı, 2 ribaund, 3 asist, 24 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Gaziantep bu hafta deplasmanda iddiası kalmamış olan Büyükçekmece’yi beklendiği gibi zorlanmanada yendi ve play-off iddiasını sürdürdü. İşte bu alınan galibiyetin rahat ve sorunsuz olmasını sağlayan isim de kuşkusuz yıldız pivot Mouhammadou Jaiteh‘di. Fransız oyuncu ligimizin tartışmasız en dominant uzunu ve büyük takımlar bile ona önlem almakta çok zorlandılar sezon boyunca. Jekiri’den sonra güneydoğu temsilcisinin Euroleague’e yeni ihrac edeceği isim olması çok yüksek bir ihtimal ki Euroleague’in yeni takımı Monaco’nun onunla ilgilendiği biliniyor. Büyükçekmece karşısında da Olaseni’nin yokluğunu çok iyi değerlendirdi ve durdurulamaz performanslarına bir yenisini ekledi Jaiteh 23 dakika sahada kaldığı karşılaşmayı 11-14 isabetle 23 sayı, 14 ribaund, 1 asist 2 blok istatistikleri ile tamamlayarak toplamda 34 verimlilik puanına ulaştı ve haftanın en değerli oyuncusu oldu.

Resim

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:
(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

  • Oğuz Savaş (FE Bursaspor): 24 sayı, 11-12 2sayı, 9 ribaund, 33 verimlilik
  • Birkan Batuk (FE Bursaspor): 17 sayı, 3-4 3sayı, 2 ribaund, 3 asist, 24 verimlilik
  • Cevher Özer (OGM Ormanspor): 15 sayı, 6-8 2sayı, 3 ribaund, 2 asist, 2 blok, 17 verimlilik
  • Berk Uğurlu (Tofaş): 10 sayı, 5-6 2sayı, 3 ribaund, 4 asist, 15 verimlilik
  • Ender Arslan (FE Bursaspor): 13 sayı, 3-6 3sayı, 3 asist, 13 verimlilik

HERŞEY İÇİN TEŞEKKÜRLER KAPTAN! ÖZLENECEKSİN!

Resim

PUAN DURUMU:

Resim

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …