Güncel Haberler

EuroCup’da Yarı Final Serilerinin MVP’si: Rob Gray

7DAYS EuroCup‘da yarı final serilerinin MVP’si açıklandı.

Gran Canaria’yı eleyerek adını finale yazdıran ve aynı zamanda önümüzdeki sezon için Euroleague biletini kaparak ilk kez bu platformda boy gösterecek olan AS Monaco‘nun skorer guardı Rob Gray MVP ödülünün sahibi oldu.

27 yaşında olan Birleşik Amerikalı oyuncu takımının 2-0 ile süpürdüğü seride 17 sayı ve 15.5 verimlilik ortalaması ile mücadele etmiş, yüzde 71.4 gibi müthiş bir 3 sayı isabet oranı da yakalamıştı.

EuroCup’da çaylak sezonunu geçiren Gray, istatistik kağıdının neredeyse her kısmını dikkat çekici rakamlarla doldurmayı başardı şuana kadar. 16.3 sayı, yüzde 50 3sayı, yüzde 77.8 serbest atış, 2.2 ribaund ortalamalarıyla etkili olmuştu.

Kariyerindeki 3. profesyonel sezonunu geçiren Gray, Houston Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra ilk profesyonel kontratını G-League’den almış, Avrupa macerasına ise Mart 2019’da Bourg ile başlamıştı. Sonrasında ise bu sezona Metropolitan Levallois ile başlamış, sezon ortasında Kasım ayında ise Monaco’ya transfer olmuştu ve şimdi EuroCup finalinde Unics Kazan karşısında takımının en önemli kozlarından biri olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Monaco’yu Ezdi Geçti

Turkish Airlines Euroleague 21. hafta mücadelesinde Panathinaikos konuk ettiği AS Monaco‘yu 88-63’lük skorla adeta ezdi …