Güncel Haberler

Eksik Fenerbahçe, Son Çeyrekte CSKA Karşısında Pes Etti

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk olduğu CSKA Moskova karşısında eksiklerine rağmen ilk 3 çeyrekte dirense de son çeyrekte havlu attı ve 92-76’lık skorla kaybetmekten kurtulamadı, seride 1-0 geriye düştü.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

CSKA’da Will Clyburn 20 sayı, 8-11 2sayı, 5 ribaund, 5 asist, 2 blok ile öne çıkarken, Daniel Hackett 20 sayı, 4-5 3sayı, 3 ribaund, 3 asist ve Johannes Voigtmann 12 sayı, 10 ribaund, 2 blok ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Pierre, Vesely, Ulanovas, Eddie, Ali Muhammed gibi önemli isimlerden yoksun olan Fenerbahçe Beko cephesinde ise Nando De Colo 27 sayı, 7-11 2sayı, 4 ribaund, 3 asist, 3 top çalma ile etkili olurken, Lorenzo Brown 12 sayı, Marko Guduric 11 sayı, 2 ribaund, 3 top çalma ve Kyle O’Quinn 11 sayı, 6 ribaund, 4 asist ile direnen diğer isimlerdi.

EDİTÖR YORUMU:

CSKA maça her zaman olduğu gibi yıldızlarının birebirlerini kullanarak başladı, özellikle Shengelia’yı alçak postta iyi kullandılar ve savunmada da yüksek enerji ile oynayarak temsilcimizin maça girmesini engellediler. Farkın daha fazla açılmasına izin vermedik, De Colo’nun organize ettiği tepe ikili oyunlarında O’Quinn’i bitirici olarak kullanarak skora tutunmayı başardık. Biz hücumda toparlanınca CSKA da bocalamaya başladı ve özellikle De Colo’nun hücumdaki verimliliği, agresif şekilde potaya gitmeleri konusunda çözüm bulamayan Rus ekibi öne geçmemizi de engelleyemedi. Ama çeyreğin son bölümünde Clyburn-Shengelia-Voigtmann üçlüsü ile etkili olan, özellikle Clyburn’ü alçak postta verimli kullanan CSKA, çeyreği 28-23 önde kapattı.

İkinci çeyrekle beraber koç Can kısa beşe dönerek O’Quinn’in sürelerini de dengelemek için Barthel’i 5 numarada kullandı. Kısa beşte Clyburn ile Perez ve Brown’ı eşleştirmek zorunda kaldık ve Clyburn de alçak postta bu eşleşmeleri çok iyi kullanarak yine skor yükünü çeken isim oldu. Bu sayede CSKA farkı 13 sayıya kadar çıkardı. Ancak koç Itoudis rotasyona gidip 4 numarada Kurbanov ve 5 numarada Eric’i kullanınca yani Clyburn kenara gelince rahatlayan De Colo hücumda tekrar sahneye çıktı, bu sayede de farkı 3 sayıya indirdik. Koç Itoudis hatasını çabuk anlayarak tekrar uzun beşe döndü ve savunmad vidaları sıkınca da farkı yeniden açtı, soyunma odasına 53-44 ile önde girdi.

Üçüncü çeyrekle beraber temsilcimiz istediği başlangıcı yaptı, ibreyi tamamen lehimize çeviren isim önce dirençli ve agresif savunmamızdı ki bu sayede CSKA’yı tamamen potadan uzaklaştırdık. Ardından yine De Colo liderliğinde hücumda verimli oynamaya başladık ki bu bölümde Brown ile Guduric de Fransız yıldıza skor desteği vermeye başladılar, son çeyreğe de bu sayede 64-66 ile önde girmeyi başardık. Bu çeyrekte CSKA’ya sadece 11 sayı şansı vermemiz de savunmada ne kadar iyi iş çıkardığımızın bir göstergesiydi.

Son çeyrekte koç Itoudis akıllı bir karar vererek bu maçta istediği verimi alamadığı Shengelia’dan vazgeçti ve onun yerine Clyburn, Antonov, Voigtmann üçlüsüne döndü. Ayrıca bizim aksimize kenardan iyi katkı almaya devam eden Rus ekibi Ukhov’u da oyunun iki alanında da doğru, verimli kullandı. O’Quinn’in yorulması ve yine Barthel’in 5 numarada oynadığı kısa beşe dönmemiz, dar rotasyon nedeniyle artık iyice yorulan temsilcimiz savunmada fizikli CSKA oyuncuları karşısında ciddi anlamda aksamaya başladı. Oyunu tamamen domine eden Rus ekibi bitime 4 dakika kala farkı çift hanelere çıkardı ve direncimizi tamamen kırdı. Kalan bölümde de farkı daha fazla açtı ve son çeyrekteki performansı ile rahat bir galibiyet aldı.

Sarı lacivertliler çok iyi bir sezon sonu oynamıştı ama maalesef Vesely’nin sakatlığı üstüne takımda artan covid vakaları keyifleri kaçırdı. Moskova’daki ikinci maçta da takımın başında koç Can olacak ama bu sefer Pierre’in dönme ihtimali var, hafif sakatlığı bulunan, ilk maçta riske edilmeyen Ahmet’in de dönebileceği söyleniyor. Ancak bu durumda bile işimiz çok zor olacak ki bir süredir antrenman yapmayan Pierre’in de ritm bulup faydalı olması kolay olmayacak. Özetle maalesef temsilcimizin ikinci maçta da şansı zayıf görünüyor. İstanbul’daki 3. maçta Vesely’in dönmesiyle bir hava yakalayıp seriyi 2-2’ye getirmeye çalışacağız. Moskova’daki ikinci maçı mental ve fiziksel olarak en az hasarla atlatabilmek çok önemli olacak bu nedenle.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …